2017 afmaken en dan veel wintersport in de eerste maand van het nieuwe jaar.

Momenteel worden de laatste sportevenementen van een uitermate boeiend sportjaar 2017 afgewerkt. Een jaar met pieken en dalen en vooral een jaar waarin de teloorgang van het Nederlandse voetbal werd voortgezet. In 2018 komt tot aan de zomer in elk geval geen Nederlandse club meer uit in een Europese competitie, zoals ook het Nederlands Elftal behalve de loting voor de Nations League nergens echt naar uit zal kijken. Oh ja, toch wel: naar een nieuwe bondscoach én een nieuwe technisch directeur.

rico Verhoeven

December was de maand waarin Ted Jan Bloemen het wereldrecord op de 10 kilometer van Sven Kramer afsnoepte en Rico Verhoeven zijn vuisten ondubbelzinnig liet spreken. Het was de maand ook waarin Peter Bosz ontslagen werd door Borussia Dortmund. Na een geweldige start kwam er zand in de Duitse voetbalmotor. Wellicht is Bosz een optie voor Oranje, dat wel een uitgesproken maar toch ook wat naïeve coach kan gebruiken. Dortmund won overigens de eerste wedstrijd na het ontslag van Bosz met 2-0 van FSV Mainz. Pijnlijk voor trainer Bosz die vooral furore maakte bij Ajax. Over Ajax gesproken; december was de maand van Frenkie de Jong en toch ook Justin Kluivert. Kasper Dolberg daarentegen blijft maar kwakkelen. Hoogtepuntje in het schrale Nederlandse voetballandschap was verder de zege van Feyenoord op SSC Napoli, met de bevrijdende 2-1 van St. Juste pal voor tijd.

Wedkantoor

veldrijden
Veldrijden in Januari

Afwachten maar wat 2018 brengt, een maand waarin op elk wedkantoor weer volop ingezet kan worden op de verschillende sportevenementen en sportwedstrijden. Wedden kan bijvoorbeeld op voetbal. Op 21 januari bijvoorbeeld, wordt de negentiende speelronde van de Eredivisie afgewerkt. De strijd om de KNVB-beker, de kwartfinales, staan ook in januari gepland: op 30 en 31 januari om precies te zijn. Het sportwedkantoor zal het ook al druk krijgen van 15 tot en met 28 januari. Dan namelijk wordt de Australian Open gespeeld. Tennis van topniveau. Dat wordt de wekker zetten voor de echte Nederlandse tennisliefhebber. Een andere januari sport is zeker ook veldrijden. Het Nederlands Kampioenschap wordt op 13 januari gereden in Surhuisterveen, het dorp waar veldrijden en wielrennen al geruime tijd ongekend populair is. En liefhebbers van handbal komen in januari ook al behoorlijk aan hun trekken. Zo wordt van 16 tot en met 28 januari het Afrikaans kampioenschap gespeeld – dat wordt dus opnieuw de wekker zetten- en kunnen de handballiefhebbers in januari ook al wedden op het EK voor heren dat in Kroatië gespeeld wordt.

Gokken

Ook in januari: de Europa Cup Korfbal, in Spanje om precies te zijn. Schaatsen? Ook daar kan bij elk wedkantoor op ingezet worden in de eerste maand van het nieuwe jaar. Bijvoorbeeld oor de Wereldbekerwedstrijden in Kolomna. En uiteraard is januari ook de maand van de echte wintersporten, te beginnen met skispringen in Garmisch, traditiegetrouw op de eerste dag van het nieuwe jaar. Gokken op voetbal, tennis, handbal en volleybal: het is ook in de maand januari weer gewoon mogelijk met tal van aansprekende evenementen voor elke sportliefhebber. Geheid dat het gekende sportwedkantoor het druk krijgt met mensen die 2018 willen beginnen met het gokken op een voetbal- of tenniswedstrijd. De gespecialiseerde bookmaker helpt u alvast een handje door scherpe quoteringen neer te zetten. De bookmaker die je met zijn quotering al een beetje op het goede spoor zet.

Bookmaker

En ja, ook KNVB-directeur Eric Gudde moet aan de bak. Hij zal eerst een geschikte TD gaan zoeken, alvorens er een nieuwe bondscoach aangesteld wordt. Elke bookmaker had toch weer Louis van Gaal op nummer 1 op het lijstje der mogelijke bondscoaches, die naam kan echter geschrapt worden. Louis blijft nu echt thuis bij Truus. Op wie we dan moeten gokken? Wat te denken van Ronald Koeman, Peter Bosz of toch Frank de Boer? Bij de TD’s zal elke bookmaker Wim Jonk in de top 3 geplaatst hebben, net als Martin van Geel en Fred Rutten. Maar ach, wat maken we ons eigenlijk druk. Oranje speelt nergens om, voorlopig. Misschien dat Dick Advocaat, hij zegt nu écht te stoppen, er nog een paar wedstrijdjes aan vast kan plakken. Anders verveelt de kleine, dappere trainer zich toch maar in zijn veel te grote appartement n Noordwijk en anders moeten we het ook voorgoed stellen zonder de filmpjes van rechterhand Ruud Gullit. Wedden dat Dick nog ergens aan ‘zijn allerlaatste’ klusje gaat beginnen in 2018?

Wordt 2018 dan wel het jaar voor de voetballers van het Nederlands Elftal en wie wordt eigenlijk de nieuwe bondscoach? Zomaar twee vragen die opdoemen in aanloop naar 2018. Het zijn echter niet de enige twee vragen. Elke week weer kunnen sportliefhebbers gokken op een wedkantoor op talloze sportevenementen. Volgen ze de door de bookmaker aangewezen favoriet, of gokken ze anders? Tennis, voetbal, hockey, schaatsen; 2018 belooft in alle opzichten weer een speciaal jaar te worden. Ook al stellen we dan als het gaat om voetbal, helemaal niets meer voor.

Ook in 2018 is het de moeite waard op bij een wedkantoor eens te gokken op een voetbal-, tennis of hockeywedstrijd, zoals gokken op nog veel meer takken van sport mogelijk is. Ga je voor de quoteringen van de bookmaker, of kies je vanaf januari echt je eigen pad naar succes? Zeker is dat er ook in 2018 weer prachtige evenementen op de agenda staan.