Of een bookmaker echt bij jou past, is afhankelijk van diverse factoren. Zo is het niet alleen afhankelijk van de sportweddenschappen die een bookmaker aanbiedt, maar ook zeker van de winkansen van een bookmaker, het gebruiksgemak van de website van een bookmaker en de manier waarop je kunt betalen om mee te spelen met sportweddenschappen. Om je te helpen met het vinden van de beste bookmaker voor jouw sportweddenschappen, lees je op deze website uitgebreide reviews van diverse grote en betrouwbare bookmakers.

Sports betting on Betfair

De bookmaker die in deze review centraal staat, is Betfair. Door deze review door te lezen, kun je eenvoudig bepalen of deze bookmaker bij jou past en of het interessant is voor jou om een account aan te maken bij dit online wedkantoor.

Betfair: een korte introductie

Betfair is een van oorsprong Britse online bookmaker die in eigen land begonnen is, maar zich later heeft uitgebreid over andere landen. Zo is de bookmaker niet alleen toegankelijk voor Britse spelers, maar kun je er ook als Nederlander terecht om sportweddenschappen uit te brengen.

Een groot voordeel van deze online bookmaker, is het feit dat deze online bookmaker een vergunning heeft gekregen om online sportweddenschappen aan te mogen bieden. Dit maakt het wedkantoor niet alleen betrouwbaar, maar ook legaal in Nederland. Omdat de Nederlandse regering zelf nog geen licenties uitgeeft aan online wedkantoren en online casino’s, worden licenties van andere landen erkend door onze overheid. Kortom, Betfair is ook in ons land volledig veilig, betrouwbaar en legaal.

De website van Betfair

betfair
Betfair online bookmaker

De website is compleet, duidelijk en modern. Het enige nadeel van de website, is dat het een vrij ‘grote’ website betreft. Heb je langzaam internet of speel je op je mobiele telefoon, dan kan het wel even duren voor de website helemaal ingeladen is. Tot die tijd zie je enkele afbeeldingen niet en is de website wat langzaam, wat soms wel storend kan zijn. Overigens is Betfair niet de enige online bookmaker met dit probleem, want ook veel andere online wedkantoren hebben een grote website en dus vaak last van traagheid.

De gebruiksvriendelijkheid en navigatie van de website
De website  is soms misschien wat langzaam, maar de site is wel erg gebruiksvriendelijk. Dit komt omdat de website niet alleen compleet en duidelijk is, maar ook een goede navigatie heeft. Je hoeft niet lang te zoeken naar datgene waar je naar op zoek bent, maar vindt de informatie of pagina die je nodig hebt in een mum van tijd. Met een gebruiksvriendelijke website als deze, zien we graag over het hoofd dat de website soms wat traag is.

Een account aanmaken bij Betfair

Wil je een account aanmaken bij Betfair om op sporten te kunnen wedden via deze online bookmaker, dan doe je dit door op de button ‘Join Now’ (rechter bovenkant website) te klikken. Heb je dit gedaan, dan opent er een nieuwe pagina die je gebruikt om een account aan te maken. Je vult je naam in, je geeft aan welk geslacht je hebt, je vult in hoe oud je bent en je geeft aan waar je woont en vervolgens stel je jouw account in. Dit doe je door een gebruikersnaam te kiezen, een wachtwoord te nemen en een zogeheten ‘security question’ in te vullen. Heb je alle velden ingevuld, dan klik je op ‘Agree and open account’. Let op: net zoals bij alle andere bookmakers, moet je ook bij Betfair minimaal 18 jaar oud zijn.

Heb je een account aangemaakt via de website van Betfair, dan kun je inloggen via de website en kom je in een individueel dashboard terecht met jouw weddenschappen. Heb je een weddenschap ingediend, dan komt deze in jouw persoonlijke online omgeving te staan.

Transacties bij Betfair

Welke betalingsmogelijkheden je kunt gebruiken om speelgeld op jouw account te zetten, is afhankelijk van het land waar je vandaan komt. Betfair is actief in diverse landen en ieder land heeft weer zijn eigen betaalmogelijkheden bij de online bookmaker. Als Nederlandse speler kun je gebruik maken van de betaalmogelijkheden Skrill, creditcard, Neteller en PayPal om geld op je account te zetten, maar het is ook mogelijk om geld over te maken met iDeal. Over het algemeen kiezen de meeste Nederlandse spelers voor de laatste betaalmogelijkheid en dit heeft met de zogeheten ‘loop policy’ van Betfair te maken.

De loop policy  houdt in dat je jouw winsten op dezelfde manier uitbetaald krijgt als de manier waarop je geld op jouw account hebt gestort. Omdat de meeste mensen hun winsten gewoon op hun bankrekening willen krijgen, kiezen de meeste spelers voor een betaling via iDeal.

Geld innen

Zoals al eerder vermeld, maakt Betfair gebruik van een loop policy om je winsten uit te betalen. Heb je met iDEAL betaald, dan krijg je je gewonnen geld op dezelfde bankrekening teruggestort. Heb je met creditcard betaald, dan betekent dit dat je je winsten op je creditcard krijgt. Door verstandig te kiezen hoe je je speelgeld op wil waarderen, heb je bij Betfair invloed op de manier waarop je uitbetaald wordt.

Heb je een uitbetaling aangevraagd, dan wordt deze uitbetaling binnen 24 uur in behandeling genomen. Dit betekent doorgaans dat je jouw winsten binnen 24 uur op je rekening hebt, maar in de weekenden of op feestdagen kan het wat langer duren voor je jouw geld hebt. Dit komt omdat jouw aanvraag dan niet meteen verwerkt wordt door de bank, maar dit iets langer duurt.

De sportweddenschappen

Een groot voordeel van het online wedden op sport via Betfair is het feit dat deze online bookmaker een groot aanbod sportweddenschappen heeft. Alle voetbalwedstrijden en evenementen komen in het aanbod van de online bookmaker voor en daarnaast heeft men ook een groot aanbod American Football wedstrijden, tenniswedstrijden, darts competities en toernooien, paardenraces, snooker wedstrijden en ga zo maar door. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat jouw favoriete sport niet onder het aanbod valt, want dit is bijna onmogelijk.

De inzetmogelijkheden

De inzetmogelijkheden van Betfair zijn vergelijkbaar met de inzetmogelijkheden van concurrerende bookmakers. Bij het wedden op een sportwedstrijd heb je diverse mogelijkheden om geld in te zetten, maar je moet wel altijd rekening houden met het minimale inzetbedrag dat Betfair hanteert bij het spelen. Hoe meer geld je inzet, hoe hoger jouw winst is als je inderdaad een goede voorspelling hebt gedaan.

De winkans of ‘odds’ van de online bookmaker

Een groot voordeel van een zogeheten Betting exchange als Betfair, is het feit dat je bij deze online bookmaker goede ‘odds’ of winkansen krijgt. De reden dat de odds van de bookmaker over het algemeen hoger zijn dan bij andere bookmakers, komt omdat de marges van Betfair laag zijn. Dit is het gevolg van het feit dat je tegen anderen speelt en een kleine commissie moet betalen per weddenschap die je indient, in plaats van in te moeten leveren op je odds. Door de kleine commissie zijn je uiteindelijke odds uiteindelijk iets lager, maar over het algemeen heeft de online bookmaker hogere odds dan andere online wedkantoren. De hoge odds van Betfair zorgen er dan ook voor dat veel liefhebbers van sportweddenschappen hun geld het liefste bij deze online bookmaker inzetten.

De mobiele applicatie

Een groot wedkantoor heeft eigenlijk altijd wel een mobiele applicatie. Wil je online sportweddenschappen uitbrengen via je mobiele telefoon of door gebruik te maken van je tablet, dan kun je dit doen door de mobiele applicatie van Betfair te downloaden. De mobiele applicatie van Betfair wordt aangeboden in de App Store van Apple, maar ook in de Google Play Store met applicaties voor Android telefoons.

Speel met je Telefoon

Heb je een mobiele telefoon met een ander besturingssysteem, zoals Windows, dan kun je ook de mobiele website bezoeken om via je telefoon te spelen. Ga je naar de website van Betfair op een mobiele telefoon of tablet, dan kom je automatisch op de mobiele website terecht. De mobiele website is niet zo gebruiksvriendelijk als de applicatie van Betfair, maar deze website werkt op de mobiele telefoon of tablet wel beter dan de gewone website die voor de computer ontwikkeld is.

De bonussen van Betfair

Net zoals veel andere online bookmakers, vindt ook Betfair het belangrijk om regelmatig nieuwe klanten te werven. Om mensen te overtuigen bij Betfair te komen wedden, maakt de online bookmaker gebruik van een welkomstbonus. Als nieuwe klant van de online bookmaker krijg je dan ook een gratis weddenschap van 20 euro. Verlies je de eerste weddenschap, dan stort Betfair binnen 48 uur 20 euro op je account. Dit betekent dat je gratis hebt gewed en niets verloren bent.

Om van de welkomstactie te kunnen profiteren, moet je wel aan enkele voorwaarden voldoen:

  1. De eerste weddenschap van 20 euro moet binnen zeven dagen na het openen van het account geplaatst zijn.
  2. De weddenschap moet precies 20 euro bedragen en mag dus niet duurder of goedkoper zijn.
  3. Je moet een nieuwe speler zijn voor deze promotie, wat betekent dat je een nieuw account nodig hebt.

Naast een welkomstbonus, heeft Betfair ook regelmatig promoties voor bestaande klanten. Omdat deze promoties regelmatig veranderen, raden we je aan om de bonussen via de website in de gaten te houden. Schrijf je je in voor de nieuwsbrief, dan krijg je altijd de laatste nieuwtjes over bonussen. Op deze manier kun je direct van de bonus profiteren als er een nieuwe actie gelanceerd wordt.

Geef een reactie