Sportnieuws maandoverzicht: een terugblik en vooruitkijken!

Hamilton Verstappen
Hamilton zou Verstappen graag als teamgenoot hebben

l het sportnieuws van deze en programma van komende maand!

Een terugblik op het belangrijkste sportnieuws van afgelopen maand en direct een vooruitblik op de grote sportevenementen van de komende maand.

Ook afgelopen maand is er weer van alles gebeurd over sport. Zoveel zelfs dat de bookmakers overuren draaiden. Hieronder kijken we terug op de belangrijkste gebeurtenissen over sport deze maand. Natuurlijk kijken we ook direct weer vooruit naar de komende maand zodat je alvast de belangrijkste sportevenementen in je agenda kunt zetten of alvast je weddenschap af kunt sluiten bij het sportwedkantoor.

Tijdens de GP van Mexico werd Lewis Hamilton, zoals verwacht, wereldkampioen. Hoewel de Brit helemaal geen goede race reed, was het resultaat genoeg om wereldkampioen te worden. Nummer twee van het klassement, Vettel, wist namelijk niet genoeg punten te halen om het nog spannend te maken. Daardoor is Hamilton twee races voor het einde al wereldkampioen in de Formule 1. Natuurlijk ging na afloop van de race daardoor alle aandacht naar de Brit. Daardoor verdween de prestaties van Max Verstappen een beetje naar de achtergrond. De Nederlander wist de race namelijk te winnen en liet daarmee opnieuw zien over hoeveel talent hij beschikt. Hoewel hij in de daarop volgende GP van Brazilië slechts vijfde werd, is de jonge Nederlander een interessante optie om op te gokken wanneer je in wil zetten op F1 wedstrijden. Er vindt eind november nog één race plaats voordat het Formule 1 seizoen is afgelopen. Op 24 november racen de heren in Abu Dhabi en heb je nog eenmaal de kans om dit jaar geld te winnen door te wedden op de winnaar! De meeste bookmakers zien vanzelfsprekend Hamilton als favoriet. Als je geld wil winnen bij het sportwedkantoor kun je beter op outsiders als Verstappen of Vettel inzetten. Deze laatste coureur won overigens de recentste race in Brazilië.

Voetbal: beslissing in de Champions League

Ook op het gebied van voetbal gebeurde er van alles in oktober. Zo werd definitie duidelijk dat Nederland zich niet plaatst voor het Wereldkampioenschap dat in 2018 in Rusland plaats vindt en waren er ook in de nationale en Europese competities al belangrijke resultaten te noteren. Grootmacht Real Madrid is bijvoorbeeld ontzettend slecht aan het seizoen begonnen en verloor ook in oktober weer punten. De achterstand op Barcelona is daardoor al opgelopen tot acht punten. Dat is overigens dezelfde voorsprong die PSV in Nederland inmiddels alweer heeft op eerste achtervolger Ajax. Als je nog gelooft in de kansen van Real Madrid en Ajax, is dit wellicht het moment om daarop in te zetten bij het sportwedkantoor. Hoewel de ranglijst anders doet vermoeden, zijn die ploegen namelijk zeker nog niet kansloos. PSV heeft bijvoorbeeld al eerder een ruime voorsprong op de ranglijst weg gegeven ten faveure van Ajax. In de Champions League wordt in November opnieuw een belangrijke speelronde in de groepsfase afgewerkt. In deze voorlaatste speelronde zullen in diverse poules al beslissingen vallen. De Champions League is trouwens altijd een interessant evenement voor zowel de bookmakers als de spelers. Je kunt tijdens een Champions League avond een leuk bedrag winnen door verschillende wedstrijden te combineren!

Phil Taylor
Phil Taylor speelt nog steeds de sterren van de hemel

In het najaar staat alles bij het darten natuurlijk in het teken van de voorbereiding op het grootste toernooi van het jaar. In de winter wordt namelijk het WK darts afgewerkt. Toch zijn er in het najaar ook enkele hele grote toernooien die iedere dartsspeler graag op zijn naam wil schrijven. Begin oktober werd bijvoorbeeld één van de grootste darttoernooien van het jaar afgewerkt. De World Grand Prix is het enige toernooi in het jaar waarbij darters via de dubbel zowel in als uit moeten gooien. Daardoor heeft het toernooi de afgelopen jaren een speciale status verworven. Dit jaar was er met Gurney een verrassende winnaar te noteren. De meeste bookmakers hadden hem in ieder geval niet als favoriet genoteerd. Grote favorieten als Michael van Gerwen, Peter Wright en Gary Anderson werden echter verrassend uitgeschakeld in het toernooi. Onthoud de naam Gurney dus zeker ook bij toernooien die nog gaan komen. In de maand november wordt namelijk nog een ander groot toernooi afgewerkt: de Grand Slam of Darts. Ook voor dit darttoernooi kun je uiteraard terecht bij het wedkantoor om geld in te zetten op verschillende wedstrijden of direct de winnaar. Als je overigens op wedstrijden in wil zetten, is het misschien handig om te weten dat de verrassingen meestal in het begin van het toernooi te noteren zijn. Er worden dan namelijk minder legs gespeeld, waardoor goede spelers minder tijd hebben om te herstellen van een dipje of een paar slechte legs. Overigens vindt er eind november met de Player Championship Finals nóg een belangrijk darttoernooi plaats.

Tennis: seizoen afsluiters!

Tsjonga vecht voor een franse overwinning
Tsjonga vecht voor een franse overwinning

Op het gebied van tennis viel er de afgelopen maand, op wat kleine toernooien na, weinig te noteren. Dat is in november gelukkig wel anders. Allereerst wordt de ATP World Tour Finals in Londen georganiseerd. Dit is het traditionele eindtoernooi van het seizoen waarin de acht beste tennissers van dat moment mogen mee doen. Het toernooi is leuk om te zien en voor veel tennissers ook erg belangrijk. Het wordt zelfs door veel mensen gezien als het onofficiële wereldkampioenschap. Uiteraard kun je bij een wedkantoor inzetten op deze wedstrijden. Dat kan overigens ook op de finale van de Davis Cup die 24-26 november plaats vindt. Frankrijk en België staan dan tegenover elkaar. Daarbij kan Frankrijk voor tiende keer de winnaar worden van het landentoernooi in het tennis. De laatste jaren waren de Fransen echter helemaal niet zo dominant. De laatste winst van de Davis Cup dateert namelijk uit 2001. De meeste bookmakers zien Frankrijk wel als de gedoodverfde favoriet. Daardoor is het misschien juist wel interessant om te gokken op België! De Belgen weten in ieder geval hoe het is om de underdog te zijn. Ook in de halve finale tegen Australië was dat namelijk het geval. Toen leek het er in eerste instantie overigens ook op dat ze uitgeschakeld gingen worden. België kwam echter knap terug na een 1-2 achterstand. Wedden op de Davis Cup finale is bij de meeste sportwedkantoren ontzettend populair en dus een echte aanrader.