“Samen met mijn vader speelden we vroeger al de TOTO en gingen we wekelijks de voetbaluitslagen voorspellen”

voetbaluitslagen voorspellen is populair

Geen enkele sport is populairder dan het om weddenschappen op internet gaat dan voetbal, onze nationale sport. Het is toch een activiteit waar iedereen verstand van heeft, of denkt en zegt te hebben. En het is ook een bezigheid die ogenschijnlijk makkelijk in te schatten is. Dat maakt voetbaluitslagen voorspellen via een online bookmaker (sportwedkantoor) misschien zo ongemeen boeiend. Je kunt winnen met voetbal, zonder zelf die zo trefzekere spits van je eigen team te zijn. Geen balgevoel, maar toch de held. Het ideaalbeeld voor hen die juist niet zo geweldig kon of kan voetballen, maar zich toch even de held wil voelen. En wie wil dat juist niet? Iedereen toch? En zo moeilijk kan het niet zijn om je even de held te laten voelen. Of is het toch wat meer ingewikkeld?

Kijk hier hoe influencers Koen en Robbie de eredivisie uitslagen proberen te voorspellen

Er zijn bronnen die je kunnen helpen bij het voorspellen van de juiste uitslag

Er zijn talloze sites die prima informatie en tips geven over de mogelijke voetbaluitslagen. Ze geven ook uitleg over de manier waarop een uitbetaling tot stand komt. Een hoge uitbetaling is – hoe jammer ook – een kleinere winstkans. Maar een speurtocht langs de diverse bookmakers kan zeker rendement opleveren. Kies ook eens voor een andere aanbieder wanneer deze een veel hogere aanbieding heeft voor de betreffende wedstrijd. Dat levert vaak niet alleen soms een mooie welkomstbonus op, maar ook meer rendement. En laten we eerlijk zijn, juist dat kleine beetje rendement vinden we toch wel heel prettig.

wedden op voetbaluitslagen
Het wedden op sport kent een lange historie

Een lange historie

Het wedden op internet heeft een lange historie en kent vele anekdotes. Al snel na de intrede van het wedden op het virtuele wedkantoor was de voetbalsport een hot item. Sport laat zich namelijk uitstekend voor allerlei varianten lenen. En voetbal is er daar zeker één van. Wie is de winnaar en wie voelt zich uiteindelijk wat ongelukkiger? Is Ajax beter dan PSV? Of is over een paar jaar Feyenoord juist weer leidend? Het zijn vragen die pas over enkele jaren een antwoord krijgen.

We wedden graag op dingen die we kennen

We wedden bij ons favoriete sportwedkantoor graag op iets herkenbaars en bij voetbal is dat natuurlijk de eredivisie. Een competitie die overigens minder voorspelbaar (en dus lucratiever) is dan men denkt. Een nederlaag van een degradatiekandidaat tegen een topploeg is in de meeste Europese competities vrij standaard, maar juist in onze eredivisie is dat weer niet zo. Sla er de statistieken – heel belangrijk voor een sportweddenschap – maar op na. Natuurlijk winnen ploegen als Ajax en PSV vaker van de lelijke eendjes in de competitie, dan andersom. Maar het percentage verrassingen is in onze eredivisie opvallend hoog. Of dat een gevolg is van het aantal kunstgrasvelden in ons land is moeilijk in te schatten, maar dat het een factor is die de uitslagen (en dus de weddenschappen) beïnvloedt, is wel zeker. Het maakt voetbaluitslagen voorspellen eigenlijk niet alleen spannender, maar juist veel voorspelbaarder. Teams die zich thuis voelen op kunstgras, zijn in de resultaten vaak sterker in thuisduels.

Winstgevende strategie

Nee, er is geen altijd winstgevende strategie te bepalen voor het voorspellen van voetbaluitslagen. Dan zou de wereld vol met miljonairs lopen. Er zijn echter wel enkele handleidingen die een succes wat waarschijnlijker maken. De meeste tips zijn die welke voor alle sporten opgang doen: nooit meer inzetten dat je wilt en je kunt verspelen. Bepaal dus eerst je maximum inzet!

Selecteer!

Selecteer ook je weddenschappen, hou het simpel! Dat houdt in dat je vooral moet kiezen voor de uitslag (winst, gelijkspel, verlies) of voor het totale aantal doelpunten, zoals meer of minder dan 2,5 treffers per wedstrijd. De statistieken wijzen uit dat dit een effectieve methode is. En waarom zouden we twijfelen aan de statistieken? Zoek wel een weddenschap op die de honderd procent zekerheid benaderd. Dat is geen garantie, maar waarom zou je het lot tarten. Als Ajax al jarenlang in eigen huis wint van De Graafschap, waarom zou het nu ineens anders zijn? Probeer bij meerdere zekerheden ook eens die weddenschappen te bundelen. Dat klinkt simpel en is het in de meeste gevallen ook, maar waarom wordt er zo vaak niet naar gehandeld? Wie twijfelt aan de eigen kennis moet gewoon even ‘droog’ oefenen. Weddenschappen zonder echt geld in te zetten zijn de meest effectieve manier om heet spel aan of af te leren.

Waar kan je op letten?

Ga voor de doelpunten

Want is Zoet beter dan Cillissen of juist andersom? Een notoire ‘kaartenpakker’ kan toch eveneens flink geld opleveren, ook als deze in de betreffende wedstrijd juist geen gele of rode prent ontvangt.

Lees meer

Wie niet zo zeker is van de uitslag, maar wel weet dat er gescoord gaat worden, kan ook eens wedden bij de bookmaker op het aantal doelpunten. De winsten zijn doorgaans niet groot, maar de wetenschap dat je er mee kunt winnen, moet al een aanjager zijn. Voetbaluitslagen voorspellen is dus niet zo heel eenvoudig, maar biedt wel heel veel mogelijkheden.

Welk wedkantoor en welke juist niet?

Vrijwel alle online bookmakers voorzien de wedders doorgaans van optimale en meer dan betrouwbare informatie. De resultaten van de laatste wedstrijden, de onderlinge score verhouding en de positie op de ranglijst worden bij de meeste aanbieders perfect in beeld gebracht.

Lees meer

Inclusief de meest succesvolle doelpuntenmakers en geschorste of geblesseerde spelers. En voor wie een weddenschap heeft geplaatst, begint het spel pas echt bij de aftrap (zelfs daarop kan trouwens gewed worden). Vanaf de eerste minuut is te volgen hoe het spel zich gaat ontwikkelen. Van het eerste doelpunt tot de laatste vrije trap. Dat maakt voetbal ook zo interessant!

Garantie op succes?

Maar die eerste bonus geeft natuurlijk geen garantie op succes en dat maakt het wedden extra interessant.

Lees meer

Een ‘inzet zonder inzicht’ leidt meestal tot niets, want voorkennis is heel belangrijk. Als de topschutter van een ploeg een langdurige blessure oploopt, heeft dat invloed op de resultaten van de overige spelers. Schorsingen, transfers, trainerswissels, het zijn factoren die een uitslag kunnen bepalen en dus ook van invloed zijn op het resultaat.

voetbaluitslagen voorspellen

Onverwachte kansen

Zelfs wanneer de favoriet geachte club verliest, kan toch nog winst gemaakt worden. Daarmee wijkt dit niet af van de economie.

Lees meer

En geen sport die daarom meer mogelijkheden biedt dan juist de voetbalsport. Het aantal inworpen, corners, spelhervattingen, op bijna alles kan worden ingezet bij het voetbaluitslagen voorspellen. Alleen: inzetten op de favoriet levert niet altijd rendement op, ondanks de grotere slagingskans. Het maakt de spanning alleen maar groter, maar over het algemeen is de favoriet een betrouwbare partner in het spel.

Hoe kan je de wedstrijden volgen?

De meeste aanbieders bieden de mogelijkheid de wedstrijden live te volgen. Soms alleen door het vermelden van de hoogtepunten als doelpunten, doelpogingen of uitgedeelde kaarten, maar veel vaker ook door een live beeldverslag van een partij.

Lees meer

Op die manier kun je de boeiendste wedstrijden prima volgen op de computer. Voor wie een weddenschap heeft staan op een voetbalpartij, wordt zo’n duel dan dus nog net even spannender. En wie slim inzet kan het verlies behoorlijk afdekken. Je kunt zelfs inzetten op de tegenstander van je favoriete club om een eventueel verlies wat draaglijker te maken. En wanneer jouw club juist heeft gewonnen, is een verloren weddenschap natuurlijk ook veel makkelijker draagbaar. Het ideale compromis eigenlijk!

Het aantal inzet mogelijkheden

De mogelijkheden om op voetbalwedstrijden in te zetten zijn eigenlijk onbeperkt. Populair is natuurlijk het voorspellen van het resultaat (winst, gelijkspel of nederlaag), maar nog veel lucratiever is het bepalen van de juiste uitslag.

Lees meer

En 6-0 levert doorgaans natuurlijk meer op dan 0-0 (een uitslag die trouwens maar heel weinig, één op de vijftien wedstrijden, voorkomt). Wie zowel de rust- als de eindstand goed weet te voorzien, kan zich helemaal rijk rekenen. Zeker wanneer een partij onverwachte wendingen kent, al zijn die bij het voetbaluitslagen voorspellen wat zeldzamer.

Een weddenschap afsluiten op een voetbalwedstrijd bij een wedkantoor is niet zo moeilijk. En dat is een understatement. In Nederland zijn er talloze betrouwbare online wedkantoor en het mooie is dat je bij vrijwel alle partijen een prima bonus krijgt bij je eerste storting. Er zijn zelfs aanbieders die 300 euro startgeld geven en daar staat aan eisenpakket heus niet veel tegenover. En daarmee kun je dus de eerste weddenschappen plaatsen. De ideale manier om voetbaluitslagen te voorspellen zonder risico.