Houd je van voetbal en heb je het vaak bij het juiste eind als het om voorspellingen gaat? Voorspel je vaak de winnaar in een voetbalpoule? Dan is online wedden op sportwedstrijden helemaal iets voor jou! Zet simpelweg in via een app of website en volg dan de wedstrijd om te kijken of je voorspellingen uit zullen komen. Zo kun je sportkennis je nog een leuk zakcentje opleveren. En dat allemaal vanuit je luie stoel lekker te wedden op voetbal.

Kijk hier een korte youtube review over Unibet

voetbalwedden bij Sportwedkantoor

Sportwedkantoor is een online bookmaker gespecialiseerd in alles wat met voetbalweddenschappen te maken heeft. Op onze website en Facebookpagina vind je al het nieuws en de ontwikkelingen rondom het online wedden op wedstrijden.

Waar gaat dit artikel over?

Je bent van plan online te gaan wedden op voetbalwedstrijden. Maar waar moet je precies beginnen? Welke mogelijkheden van sportwedden zijn er? Welke online wedkantoren zijn er? Zijn er nog tips om je succesvoller te maken in het online voorspellen? Ook hierbij helpt ons wedkantoor je verder. In dit artikel lees je alles wat je nodig hebt om je nieuwe hobby te starten. Alvast één tip: gok verstandig met een bedrag dat je kunt missen.

voetbalwedden
Verdien geld met voetbalwedden

De verschillende europese competities

Je kunt kiezen voor een landelijke competitie, zoals de eredivisie, maar ook de Champions League of buitenlandse competities behoren tot de mogelijkheden. Je kunt zelfs wedden op Europese en Wereldkampioenschappen. Hierdoor beleef je wedstrijden nog intenser en met een beetje geluk levert het je ook nog iets op.

Voetbalwedden: Wedden op voetbal 1

Soorten inzetten bij het wedden op voetbal

Om je te helpen kiezen uit alle mogelijke weddenschappen. Geven we hieronder een aantal opties

1X2 weddenschap

Deze weddenschap is ook wel bekend als single Bets of straight bet
Dit is de simpelste vorm van gokken op voetbal. Hierbij zet je in op de uitslag van een wedstrijd. Denk je dat de thuisploeg zal winnen? Vul dan een ‘1’ in. Ga je voor een gelijkspel, plaats dan een ‘x’. Voor winst van de uitspelende ploeg kies je voor een ‘2’. Deze vorm is alleen geschikt voor gewone wedstrijden. Bij wedstrijden in een toernooi is er dan meestal ook de mogelijkheid om te kiezen voor een ‘to qualify’ weddenschap. Hierbij is het uiteraard niet mogelijk een gelijkspel in te vullen.

Double chance weddenschap

De naam zegt het eigenlijk al, bij de double chance weddenschap maak je dubbel kans. Het lijkt wat op de 1×2 weddenschap, al kies je hier voor twee mogelijkheden in plaats van een. Je bent niet zeker van je zaak en denkt dat de thuisploeg een nipte winst zal boeken of wordt het toch een gelijkspelletje, kies dan voor ‘1’ en ‘x’. Je spreidt zo je winkansen, al wordt de eventuele uitbetaling hiermee wel verkleind. Deze vorm van voetbalwedden is ook mogelijk voor de ruststand.

Over/under weddenschap

Bij deze sportweddenschap gaat het om het aantal gemaakte doelpunten gemaakt in de gewone speeltijd. Het aantal doelpunten wordt altijd geplaatst in halve getallen (bijvoorbeeld 2,5), zodat een gelijkspel niet mogelijk is. Bij een ingevuld aantal van 2,5 wedt de speler dat er meer of minder vaak gescoord zal worden dan 2,5 keer. Er kan ook ingezet worden hoeveel doelpunten er voor rust worden gescoord of hoeveel corners, gele en rode kaarten er gegeven zullen worden.

 

Draw no bet weddenschap

Ongeldig bij gelijkspel, ook wel bekend als de draw no bet weddenschap Hierbij krijgt de speler gegarandeerd zijn inleg terug bij een gelijkspel. Je kiest dus alleen tussen winst voor de thuisploeg of de uitspelende ploeg (een ‘1’ of een ‘2’). Ook mogelijk voor de ruststand.

ht/ft weddenschap

De letters ht/ft in deze weddenschap staan voor ‘half time’ en ‘full time’. Dit is een combinatie weddenschap waarbij je voorspelt wat de ruststand en de eindstand zal worden. Als je bijvoorbeeld denkt dat de thuisploeg met de rust voorstaat, maar dat de wedstrijd zal eindigen in een gelijkspel: dan vul je in 1/X.

Correct score weddenschap

De speler voorspelt wat de exacte uitslag van een wedstrijd zal worden. Ook mogelijk om de ruststand te voorspelen.

Goal-weddenschap

 • Er zijn veel verschillende mogelijkheden bij deze vorm van voetbalwedden.
 • Eerste doelpunt (1X2), waarbij X staat voor: geen doelpunten
 • Eerste doelpunt (draw no bet), bij een eindscore van 0-0 krijgt de speler zijn inzet terug.
 • Both to score. Hierbij wordt bepaald of beide teams een doelpunt zullen maken. Kies tussen ‘Ja’ of ‘Nee’.
 • Thuis-/uitploeg scoort. Ja/nee.
 • Thuisploeg scoort beide helften. Ja/nee.
 • Win to nil. Thuisploeg wint zonder tegendoelpunt. Ja/nee.Clean sheet. Thuisploeg houdt de nul. Ja/nee. Hierbij kan de eindstand ook 0-0 zijn.
 • Wordt er het eerste half uur gescoord? Ja/nee.

 

Nog meer mogelijkheden

Team doelpunten

Dit is een redelijk veilige keuze als je niet precies weet welk team als winnaar uit de bus zal komen. Je hoeft alleen de voorspelen hoe vaak de thuisploeg zal scoren.

Corner weddenschap

Hierbij wordt voorspeld hoeveel hoekschoppen er gegeven zullen worden. Kies welke ploeg de meeste hoekschoppen zal krijgen, welke ploeg de eerste hoekschop krijgt of hoeveel hoekschoppen er totaal in een wedstrijd zullen worden gegeven. Best lastig, daarom is de uitbetaling ook groter.

Handicap weddenschap

Veruit de lastigste weddenschap. Er zijn drie varianten: de 3 Way weddenschap, de Asian handicap en de line handicap. Hierbij gaat het om een virtuele voorsprong. De uiteindelijke handicap-uitslag is dan de handicap plus de einduitslag.

Even/odd weddenschap

Het gaat hier om het voorspellen van de einduitslag. Is die even of oneven (odd)?
Ook mogelijk met gele en rode kaarten.

Booking points (gele en rode kaarten)

Hoeveel gele en rode kaarten zullen er vallen in de wedstrijd? Een gele kaart is 10 punten waard, een rode 25 punten.

Outrights weddenschap

Deze weddenschap heeft betrekking op toernooi- en seizoensweddenschappen. Er zijn meerdere varianten. Welk land wordt de winnaar in de voetbalpoule? Welk team degradeert aan het eind van het seizoen? Welk team behaalt de landstitel? Welke speler wordt de topscorer in de competitie?

Livewedden op voetbal

Terwijl de wedstrijd al aan de gang is, kun je nog steeds wedden. Gok bijvoorbeeld welk team de eerstvolgende hoekschop zal krijgen of welk team zal gaan scoren. Ook kun je voorspellen welke speler de volgende gele kaart zal krijgen.

Gespecialiseerde bookmakers in voetbalwedden

Je weet nu een beetje wat de verschillende mogelijkheden zijn van voetbalwedden, maar waar zet je je geld in? En hoeveel inleg is er nu precies nodig? Dat hebben we voor je op een rijtje gezet. Alle genoemde wedkantoren opereren in Nederland en hebben een vergunning in de Europese Unie. Je kunt er dus zeker van zijn dat het betrouwbare wedkantoren zijn.

Tips bij het voetbalwedden

Hoe vergroot ik de kans om succesvol te zijn in het voetbalwedden?

 • Kies de wedstrijd met de beste odds. Check de fitheid van de spelers en controleer eerdere resultaten van de teams. Een team dat al geplaatst is voor bijvoorbeeld de KNVB-beker, zal met een andere opstelling spelen, waardoor de uitslag ineens heel anders kan uitvallen.
 • Verdeel je inzet over meerdere weddenschappen. Dit vergroot je kansen. Let hierbij op dat je niet te veel weddenschappen aangaat. Dit houdt het overzichtelijk en beperkt je eventuele verlies.
 • Kies het juiste wedkantoor. Verschillende bookmakers bieden vaak verschillende odds aan.
 • Wed nooit onder invloed van alcohol. Als je gedronken hebt, kun je minder goed nadenken en zie je de risico’s minder goed, waardoor je eerder geneigd zal zijn om extra geld uit te geven. Denk maar aan de casino’s in Las Vegas. Ze schenken niet voor niets gratis alcohol aan hun bezoekers.
 • Lees je goed in over voetbalwedden. Hoe meer je ervan weet, hoe beter je je kansen kunt inschatten.
 • Wed op de underdog. Doe een keer gek en zet een klein bedrag op de (op papier) mindere ploeg. Wedstrijden kunnen af en toe raar lopen en de underdog krijgt uiteraard de hoogste odds.
 • Sluit weddenschappen pas af net voor een wedstrijd begint. Je beschikt dan over de actueelste informatie, bijvoorbeeld wanneer een belangrijke speler geblesseerd raakt tijdens de laatste training voor een wedstrijd. Ook aspecten als weersomstandigheden kunnen van invloed zijn op de uitslag.
 • Wed niet alleen op je favoriete ploeg. Natuurlijk wil je dat je favoriete team de wedstrijd wint, maar je kunt dan misschien niet redelijk oordelen, waardoor je de kans loopt je geld te verspelen.
 • Geloof niet in websites die beweren de winnende formule te bezitten om wedstrijden te voorspellen, die bestaat namelijk niet. Een wedstrijd is nooit zomaar gespeeld, zelfs de grootste underdog maakt nog kans om te winnen.
 • Vermijd dubbele inleg. Hiermee maak je meer kans op winst, maar je mogelijke verlies is ook twee keer zo groot.
 • Houd er rekening mee dat het online gokken verslaving in de hand kan helpen. Wees hiervoor op je hoede en speel niet elke week mee.
  Beschouw je inzet als verloren voordat de wedstrijd begint. Dan is de teleurstelling veel minder groot mocht je voorspelling niet kloppen.
  Wees geduldig. Het wedden op voetbalwedstrijden is geen manier om snel rijk te worden.

Sportwedkantoor, je online hulp bij wedden op voetbal

Sportwedkantoor helpt je met veilig online sportwedden. We geven je inzicht in betrouwbare online bookmakers en tips om je succesvoller te maken bij het wedden.