Wedden op bokswedstrijden maakt boksen nog spannender 1
Tyson Fury de Britse bokslegende

De achtergrond van het boksen

Boksen is al heel lang een van de meest populaire sportevenementen om op te wedden. Vanaf het prille begin van de veelbesproken Jack Dempsey tot de grote Muhammad Ali en vele moderne legendes als Floyd Mayweather, heeft het boksen altijd zowel kijkers als gokkers geïnspireerd. In de loop der jaren zijn er veel beschuldigen van bedrog geweest, waarbij boksers worden beschuldigd van te gemakkelijk neer te gaan en rechters niet zo onpartijdig lijken als ze zouden moeten zijn. Om deze redenen is er een zekere achteruitgang te merken in het wedden op bokswedstrijden, een sport die ooit in de voorste gelederen stond van de ultieme sportweddenschap.

wedden op bokswedstrijden
Mayweather vs Mc Gregor

Er zijn echter veel geweldige inzetmogelijkheden in de bokssport. Op het einde van dit artikel vind je een overzicht van de verschillende soorten weddenschappen die je kunt plaatsen in een sportwedkantoor, gaande van het wedden op boksers, het aantal ronden, de duur van de wedstrijd en speciale opties. Maar om van deze soorten weddenschappen te kunnen profiteren, moet je als gokker niet alleen de uitkomst van elk gevecht voorspellen, maar ook weten hoe elk populair gok type werkt. Gelukkig is het niet zo moeilijk om te leren inzetten op bokswedstrijden. Verder zullen we het ook hebben over hoe je start met wedden op het boksen, hoe je je kansen vergroot om te winnen en in welk sportwedkantoor je terecht kunt om op je favoriete bokser te wedden.

Het boksen vandaag in een online wedkantoor

K-1, karate, strikeforce, judo, boksen, taekwondo en kickboxing zijn moderne krijgskunsten waarvan vele Olympische sporten zijn geworden. De meeste Europese bookmakers bieden kansen om te winnen op grote wedstrijden in gevechtsporten. Welke online wedkantoren hier goed in zijn, lees je hieronder.

Wedden in de ring

Als het gaat om gevechtssporten, is het boksen (met verschillende gewichtsklassen) de sport die er het meeste uitspringt. Wat je moet weten voordat je gaat inzetten, is dat er bij het boksen en heel wat andere sporten en sportploegen enkele zaken zijn die ontzettend belangrijk zijn. Het zou niet slim zijn om je geld in te zetten op een bokser omdat je hem of haar gewoon leuk vindt. Wedden op boksen houdt in dat je voldoende onderzoek doet naar de conditie, algemene gezondheid, al verloren en gewonnen wedstrijden en coördinatie van de boksers. Uiteraard moet je ook weten hoe een bokswedstrijd verloopt. Een bokser kan een wedstrijd winnen door met perfecte stoten punten te verzamelen of door zijn tegenstander knock-out te slagen. Het is dus belangrijk dat je weet hoe snel en krachtig een bokser is en welke de speciale tactieken of technieken van je bokser zijn.

Hoe en waar te beginnen?

Je kunt niet winnen zonder je te registreren. Om te starten zul je dus eerst een account bij een online sportwedkantoor moeten aanmaken. De beste bookmakers om te wedden op bokswedstrijden zijn 32 Red, 188 Bet, 888 Sport, Bet 365, Ladbrokes, Skybet, Unibet, William Hill en nog vele andere. Lid worden is gratis en je kunt een account aanmaken bij meer dan één bookmaker. Wanneer je ingeschreven bent en van plan bent om een eerste inzet te plaatsen, kies dan voor de welkomstbonus van het wedkantoor.

Wedden moet leuk zijn en de meeste mensen genieten er dus ook van als puur entertainment. Velen zullen het beginnersgeluk ervaren en direct winst maken. Maar het is belangrijk dat je de goktechnieken blijft ontwikkelen en het financiële rendement in de loop van de tijd maximaliseert, zonder over je grenzen te gaan. Gebruik dus je gezond verstand en neem advies aan om de vele valkuilen te vermijden die geassocieerd worden met wedden op boksen en andere sporten zoals bijvoorbeeld voetbalploegen, tennis en paardrennen. Gezond verstand en advies zal je helpen om doeltreffender in te zetten en te blijven genieten van het wedden op boksen. Als je denkt dat je weddenschappen je beheersen of als je je schuldig maakt aan ongecontroleerd wedden, zoek dan zo snel mogelijk hulp. Er zijn veel organisaties en hulplijnen die je kunnen helpen om met een gokverslaving om te gaan.

De inzetmogelijkheden in een sportwedkantoor

Boksen is niets nieuws voor bookmakers op het vasteland, dus het zou geen verrassing moeten zijn dat online goksites over het algemeen veel inzetmogelijkheden bieden voor de liefhebbers van deze specifieke vechtsport, vooral als het gaat om zwaargewicht gevechten. In feite bieden de meeste grote sportwedkantoren je de kans om op alle gewichtscategorieën te wedden en zelfs je geld op de uitkomst van lokale wedstrijden te zetten, waardoor ervaren handicappers de kansen tussen verschillende sites kunnen vergelijken en voor de meest winstgevende lijnen kunnen kiezen.

Maar om van deze tactiek te kunnen profiteren, moet de gokker niet alleen de uitkomst van elk gevecht voorspellen, maar ook weten hoe elk populair goktype werkt. Gelukkig is het niet zo moeilijk om te leren inzetten op bokswedstrijden. Tijdens het lezen van onderstaande gids van inzetmogelijkheden zal je geen expert worden, maar hopelijk mag het je helpen om de eerste stap in de goede richting te zetten. Succes!

Money line Bet

Joshua Klitsche
geweldenaren Joshua en Klitschko staredown

Een “Money line Bet” (of geldlijn weddenschap) is het intuïtiefste soort weddenschap dat je op een bokswedstrijd kunt plaatsen, omdat je gewoon de winnaar van het gevecht moet voorspellen. De meeste sites voor online wedden op sportwedstrijden gebruiken 100 euro als basis voor het berekenen van uitbetalingen. In dit formaat is elke regel gemarkeerd met een geheel getal. Een negatieve regel wordt gebruikt om de favoriet aan te geven en betekent dat je het vermelde bedrag moet betalen voor een kans om 100 euro te winnen. Omgekeerd duidt een positieve lijn de underdog aan en geeft aan dat je 100 euro moet investeren om het bedrag dat op de site wordt vermeld te winnen.

Met een lijn van – 350 kun je bijvoorbeeld 350 euro winnen voor elke 100 euro die je inzet, terwijl een + 350 je de kans geeft om 350 euro te winnen voor elke 100 euro die je in gevaar brengt. Houd in gedachten dat, in tegenstelling tot bij de meeste andere sporten, de lijnen in het boksen enigszins gek worden als het gaat om extreem scheef lopende wedstrijden. Als een van de boksers een lange winnende voorsprong heeft en zijn tegenstander het in het verleden niet goed heeft gedaan, is het goed mogelijk om lijnen te vinden die binnen het bereik van – 2000/ + 1500 vallen, waardoor je een enorme uitbetaling kunt verwachten als je voorspelling juist is. Hierdoor wedden veel ervaren handicappers van tijd tot tijd op de underdog met een goede knock-out punch, omdat ze het zich kunnen veroorloven een paar fouten te maken en toch winst te maken zolang een op de vijf of zes gissingen maar goed is.

Over/ Under weddenschappen

Over/ under weddenschappen worden vaak totalen genoemd en hebben meestal betrekking op het aantal rondes in plaats van de scorekaarten met uitgedeelde slagen. De meeste bokswedstrijden duren ongeveer 10 of 12 ronden, dus de totalen worden meestal ingesteld op 7 of 8. Als het totaal een 8 is, zou het winnen van een under-weddenschap vereisen dat de wedstrijd eindigt tijdens of vóór de 7e ronde. Aan de andere kant is het alleen mogelijk om een uitbetaling te ontvangen op een over-bet als het gevecht volledig werd uitgevochten of meer dan 9 ronden duurde.

Parlay-weddenschappen

Met een parlay-weddenschap kun je wedden op de uitkomst van twee of meer wedstrijden met een enkele inzet, maar omdat ze vereisen dat alle boksers die je hebt gekozen moeten winnen, zijn ze niet ongevaarlijk. Bijgevolg, als een van je boksers verliest, kun je geen winst claimen op je inzet en verlies je al het geld dat je hebt ingezet. Dit maakt parlay-weddenschappen uiteraard riskant, maar door de hogere uitbetalingen zijn ze redelijk populair bij ervaren gokkers.

Draw-Weddenschappen

wedden op sport
Wedden op alle sporten via sportwedkantoor

De meeste boksvriendelijke sportsbooks richten zich uitsluitend op standaard geldlijnen, maar je zult opmerken dat sommige sites je ook toestaan ​​om je geld op een gelijkspel te zetten. De kansen voor draw-weddenschappen weerspiegelen het feit dat heel weinig wedstrijden eindigen met een dergelijke uitkomst, wat in de praktijk betekent dat je meer dan 1000 euro kunt winnen voor elke 100 euro die je inzet. Veel ervaren gokkers houden van een kleine zijweddenschap van dit type.

Speciale weddenschappen

Bij een speciale weddenschap kun je inzetten op specifieke details of dingen die tijdens de wedstrijd kunnen plaatsvinden in plaats van de algehele uitkomst van de wedstrijd. Veel sites bieden bijvoorbeeld rekwisieten waarmee je het aantal rondes, de methode van de overwinning of zelfs het aantal gemaakte stoten kunt voorspellen. Elke site biedt andere mogelijkheden aan speciale weddenschappen. Als je echt geïnteresseerd bent in dergelijke weddenschappen, doe je altijd beter eerst wat gerelateerd onderzoek voordat je je sportsbook kiest.

Live je weddenschap volgen

Bij de meeste bookmakers kun je wedden op bokswedstrijden en thuis vanuit je comfortabele zetel live je weddenschap volgen. De meeste sportwedkantoren bieden je niet alleen live wedden aan. Je kunt ook live en gratis van de wedstrijd genieten. Zoek op de site van de bookmaker naar ‘live streams’ en laat je sportexpertise je begeleiden naar je volgende live-weddenschap.