Al sinds 1909 wordt deze rittenkoers verreden en sindsdien zijn er vele legendarische etappes geweest. Er is altijd spanning en sensatie in deze prachtige wielerwedstrijd. De etappes in de Giro d’Italia worden nog spannender wanneer als je een voorspelling doet wie de rit of ronde gaat winnen. Zeker als je dat veilig doet via sportwedkantoor.nl.

Benieuwd hoe wedden op de Ronde van Italie in zijn werk gaat en hoe je jouw weddenschap bij het juiste wedkantoor afsluit? Of hoe sportweddenschappen eigenlijk ooit ontstaan zijn? We leggen je precies uit hoe dit in zijn werk gaat.

Het ontstaan van sportweddenschappen

Sinds de oudheid worden er al weddenschappen afgesloten. Mensen houden immers van het wagen van een gokje en van onderlinge competitie. Een weddenschap werd in de oudheid met name tussen twee personen afgesloten met een keuze voor winnaar of verliezer: welke gladiator zou de arena levend of wie zou de winnaar worden bij een atletiekwedstrijd?

wedden op de giro d'italia
Steven Kruijswijk pakte ooit eens bijna de eindoverwinning…

Wedkantoren (in Engeland worden ze bookmakers genoemd) bestaan al sinds de achttiende eeuw. Het revolutionaire aan deze wedkantoren was dat er kansen werden toegekend aan een bepaalde winnaar. Personen die als organisator van de weddenschap fungeerden (de “bookies”) gaven aan welke kansen er waren om te winnen met een bepaalde weddenschap. Bij deze bookmakers kon je betalen en je winst opvragen als je de juiste voorspelling had gedaan. Zo konden er tegelijkertijd meerdere personen een weddenschap aangaan en ook meerdere personen tegelijk op bijvoorbeeld het favoriete paard wedden.

In de begindagen van de wielersport werd er al veel gegokt op het wielrennen. Dat kwam onder meer doordat de wielerwedstrijden van die tijd zeer sensationeel waren. Renners reden soms zes dagen lang rondjes op de wielerbaan, wakker gehouden door liters koffie en minder legale hulpmiddelen als cocaïne. Degene die de langste afstand aflegde, werd uiteindelijk de winnaar van de wedstrijd.

Tegenwoordig gaat het er in het wielrennen een stuk beschaafder aan toe en dat geldt ook voor het afsluiten van weddenschappen op wielerwedstrijden. Zeker nu het heel gemakkelijk is geworden om via internet en mobiel te wedden.

Online weddenschappen afsluiten

Door de opkomst van internet, kun je weddenschappen nog veel makkelijker dan voorheen afsluiten en heb je veel meer keuze uit verschillende wedkantoren.

Een aantal voordelen van het online wedden op de ronde van Italie:

 • Veel keuze uit wedkantoren. Elk online wedkantoor heeft zijn eigen manier van werken en eigen soorten weddenschappen. Het is dus altijd mogelijk om te kiezen voor het online wedkantoor wat jou het meeste aanspreekt
 • Kans om veel te winnen. Weet je veel de wielrennen, dan kun je flinke bedragen winnen met het wedden op de Giro d’ Italia. Gebruik je kennis van wielrennen dus verstandig
 • Overal mobiel weddenschappen afsluiten. Online inzetten betekent dat je vanaf elk mobiel apparaat kunt inzetten. Dus waar en wanneer je maar wilt via je laptop, mobiele telefoon of tablet inzetten. Wel zo handig als je nog even wat wilt aanpassen, bijvoorbeeld als je hoort dat jouw favoriet moet opgeven
 • Je bepaalt zelf waar je op wedt. Bij online wedden op de Giro d’ Italia bepaal je zelf op je inzet op een etappe of de winst van een wielrenner of team over de gehele ronde. Dat wordt verderop nog uitgebreider uitgelegd

Zeker zijn dat je inzet bij een betrouwbaar wedkantoor

In Nederland kun je bij veel online aanbieders wedden op de Ronde van Italië. Maar daarmee moet je wel een beetje oppassen. Om in Nederland te mogen opereren, moeten buitenlandse wedkantoren een licentie hebben van de regering van de Nederlandse regering.

Maar dan er is er nog steeds een grote keuze uit online wedkantoren. Als je zelf gaat uitpluizen welke partijen actief mogen zijn in Nederland kost het je veel tijd. Wil je de zekerheid dat je van een betrouwbaar wedkantoor gebruik maakt dat legaal in Nederland weddenschappen mag aanbieden, kies dan voor een door de Nederlandse overheid goedgekeurd wedkantoor op onze website. Dan weet je in ieder geval zeker dat je veilig kan wedden op de Ronde van Italië.

Wedden op de Giro – bij welke wedkantoren kan ik dat het beste doen?

Wij zullen gaan werken met de betere sportwedkantoren. Uiteraard zijn dit wedkantoren waar je als Nederlander bij mag spelen. Ze bieden allemaal hoogwaardige weddenschappen aan met goede winkansen. En natuurlijk is het bij al onze wedkantoren mogelijk te wedden op de Giro.

Volgen van de etappe waar je op ingezet hebt

Onze wedkantoren bieden de mogelijkheid om de etappe waar je een voorspelling voor hebt gedaan te volgen via een live stream. Deze live uitzendingen kosten je niets extra’s en geven jou het voordeel van het kijken naar de etappe van de Giro zonder hinderlijke reclames. Waar je ook bent. Want met je mobiele telefoon of tablet kun je ook onderweg kijken via bijvoorbeeld Wifi of 4G. Door het live volgen van de etappe van jouw voorspelling, wordt wedden op de Giro nog spannender!

Waar je allemaal op kunt wedden met de Giro

Je kunt bij onze geselecteerde wedkantoren op veel zaken wedden. Hieronder vind je wat voorbeelden, waardoor je een goed idee krijgt wat er mogelijk is. Bij het wedden op de Giro kun je onder meer voorspellingen doen over de:

 • Etappe-uitslag: De meest voor de hand liggende voorspelling. Welke etappe wint Tom Dumoulin?
 • Etappe onderdelen: Je kunt diverse etappe onderdelen voorspellen. Voorspel bijvoorbeeld of de winnaar van de etappe met meer of minder dan een seconde voorsprong over de streep komt.
 • Live wedden: Wil je wachten tot de koers zich gaat ontvouwen? Met Live Wedden kun je ook tijdens de koers nog weddenschappen afsluiten, bijvoorbeeld op tussenkomsten en tussensprinten. Ideaal als je de koers live volgt via een live stream
 • Eindklassement overall: Welke rijder wint het eindklassement? Gaat Evenepoel dit jaar winnen of denk je dat Roglic betere benen heeft? En wie staan er dan nog meer op het podium? Welk team blijkt het sterkste in deze Giro: wordt het Movistar, Astana of Team Sky?
 • Eindklassement jongeren: Wie wint het jongerenklassement? Wordt het Bob Jungels, Davide Formelo of zorgt Stefan Kung voor een daverende verrassing? Weet je het?
 • Eindklassement bergetappes: Wie wordt de koning van de bergen deze ronde?

Natuurlijk zijn er nog veel meer zaken die je kunt voorspellen. Kijk voor alle mogelijkheden op onze website.

In maar acht stappen wedden op de giro

Wedden op de Giro d’ Italia is heel simpel, want het is een kwestie van het doorlopen van de onderstaande acht stappen:

 • Stap 1: surf naar sportwedkantoor.nl
 • Stap 2: kies het wedkantoor van jouw keuze
 • Stap 3: maak een spelersaccount aan
 • Stap 4: bevestig jouw account in de activerings e-mail
 • Stap 5: kies de etappe of het klassement waar jij een voorspelling voor wilt doen
 • Stap 6: doe je voorspelling, zet in en sluit je weddenschap af
 • Stap 7: bekijk een nu nog spannendere etappe via de live stream
 • Stap 8: bij een goede voorspelling laat je jouw winst natuurlijk uitbetalen

Zo gemakkelijk is het dus om een voorspelling te doen en te wedden op de giro. Kijk dus snel op onze website om direct jouw voorspelling voor deze Ronde van Italië door te geven.

Geef een reactie