De toto is het wedkantoor van de nederlandse lotto

De Lotto is niet alleen een loterij, maar is ook actief voor sportweddenschappen. Dit doet de Lotto echter niet onder de naam Lotto, maar onder de wat meer bekende naam onder liefhebbers van sportweddenschappen: Toto. Het afsluiten van sportweddenschappen noemt men in Nederland dan ook vaak wedden op de toto. Meer weten? Lees dan meer over deze website voor sportweddenschappen in deze uitgebreide review. Door de informatie in deze review te lezen, kun je eenvoudig bepalen of het spelen van sportweddenschappen bij deze aanbieder iets voor jou is.

Wedden op de TOTO: een korte introductie

‘De Lotto’ of ‘Lotto’ is de naam van een Nederlandse loterij die verschillende soorten lotto games en krasloten aanbiedt. Wat veel mensen niet weten, is dat Lotto ook de eigenaar is van dochteronderneming ‘Toto’. Dit is een aanbieder van sportweddenschappen, die zowel online als offline actief is. Online kun je sportweddenschappen spelen via de website van de Toto, terwijl je offline meespeelt met sportweddenschappen door een kaart van Toto aan te schaffen bij de boekhandel.

Toto heeft via Lotto een vergunning gekregen van de Nederlandse kansspel autoriteit. Dit maakt de aanbieder de enige Nederlandse aanbieder die legaal mag opereren bij het aanbieden van sportweddenschappen. In tegenstelling tot andere websites met sportweddenschappen die een vergunning hebben gekregen van de regering van Malta en zich daarom in dit land hebben gevestigd, is Toto honderd procent Nederlands. En omdat de aanbieder van sportweddenschappen een vergunning heeft gekregen, is de aanbieder bovendien honderd procent legaal.

Transacties bij Toto van Lotto

Om geld te kunnen winnen met sportweddenschappen, moet je natuurlijk ook geld inzetten. Voor je een sportweddenschap door kunt voeren met je gloednieuwe account, dien je dan ook geld op je spelersaccount te zetten. Omdat Toto een Nederlandse aanbieder van sportweddenschappen is, kun je bij de bookmaker met diverse betaalmiddelen betalen die voornamelijk in ons land populair zijn. Denk hierbij aan iDEAL, maar ook aan een creditcardbetaling met Visa of MasterCard.

Waar veel andere bookmakers ook online betaalkaarten accepteren, doet Toto dit niet. Dit komt omdat voornamelijk spelers buiten Europa met dit soort kaarten betalen en Toto zich meer richt op de Nederlandse speler. Omdat je bij Toto op drie manieren kunt betalen om speelgeld te krijgen, is er altijd wel een geschikte manier voor jou om geld op je account te zetten.

gokken op sport

Jaap Bosker

“de TOTO is tot nu toe het enige echte Nederlandse wedkantoor”

De website

Toto heeft een overzichtelijke, complete en professionele website. Ga je naar de homepage van de website, dan vind je al bijna alles wat je nodig hebt om sportweddenschappen uit te kunnen brengen. Zelfs als je de website van de aanbieder nog nooit hebt gebruikt, is het eenvoudig om je een weg te banen in de informatie op de website van Toto.

Zoals al eerder vermeld, kun je ook offline meespelen met de sportweddenschappen. In dit geval koop je een kaart bij de boekhandel, vul je deze kaart in en lever je de kaart weer in om jouw eventuele winsten te innen. Speel je liever niet via de website, dan is dit dus zeker niet verplicht.

De gebruiksvriendelijkheid en navigatie van de website

Een groot voordeel van de website, is dat de website erg overzichtelijk is. Aan de linkerkant van de homepage zie je op welke sporten je kunt wedden, in het midden van de homepagina zie je een overzicht van de belangrijke wedstrijden die binnenkort gespeeld worden en de rechterzijde van de website is nagenoeg leeg. Wil je meer te weten komen over de sportweddenschappen van Toto, dan scroll je naar beneden. Hier vind je een overzichtelijke sitemap, met alle onderwerpen van het menu duidelijk op een rijtje. Ook zie je aan de onderkant van de pagina de korte melding dat Toto een vergunning heeft via de Lotto, wat de online bookmaker legaal maakt.

Geld innen

Als je geld hebt gewonnen bij, kun je dit op twee manieren uit laten betalen. De twee manieren om jouw gewonnen geld te krijgen van Toto, zijn de volgende:

1. Je laat het gewonnen bedrag op je rekening storten.
2. Je laat het gewonnen bedrag als saldo op je account zetten.

Laat je het gewonnen bedrag op je rekening storten, dan heb je je winst in drie tot tien werkdagen ontvangen. Hoe lang het precies duurt voor je je geld hebt gekregen, is afhankelijk van het moment van uitbetalen (in het weekend of op feestdagen duurt het langer) en van de bank waar je klant van bent. Laat je je winst uitbetalen als saldo, dan heb je je winst de volgende dag in je portemonnee staan.

De sportweddenschappen
Bij Toto kun je wedden op de populairste sporten in ons land, namelijk voetbal, basketbal, tennis, darten, honkbal, ijshockey, motorsport en rugby. Dit zijn best veel sporten, maar in vergelijking met andere bookmakers is het aanbod van Toto wat beperkt. Wed je altijd op de wat meer populaire sporten, dan is dit zeker niet erg en heeft Toto meer dan genoeg wedstrijden om op te wedden. Wed je liever op wat meer onbekende sporten, dan is het aanbod van Toto wat beperkt. Waar je bij andere bookmakers wel kunt wedden op sporten als cricket en schaken, is dit bij Toto van Lotto niet mogelijk. Niet iedereen zal dit erg vinden, maar sommige mensen zien het beperkte aanbod van Toto wel als een minpunt.

Het openen van een account

Wie op sportwedstrijden wil wedden bij Toto, moet een eigen account aanmaken op de website van het bedrijf. Heb je een account aangemaakt, dan kun je je sportweddenschappen doorvoeren in je eigen onlineomgeving. Heb je een account, dan kun je inloggen om weddenschappen door te voeren en doorgevoerde weddenschappen te bekijken.

Om een account aan te maken bij Toto, volg je de volgende stappen:

  • Klik rechts bovenin op de homepage op ‘Account aanmaken’. Deze link staat boven het inlogschermpje voor bestaande leden van Toto. Heb je op de link geklikt, dan wordt er een nieuwe pagina geopend.
  • Vul al je gegevens in op de website. Let goed op dat je de gegevens goed invult, want bij onjuiste gegevens kun je je account niet gebruiken en kan het zelfs voorkomen dat je je winsten niet kan innen.
  • Vul je e-mailadres in en let goed op dat je het juiste e-mailadres invoert. Om je account te bevestigen, krijg je namelijk een e-mail.
  • Heb je het formulier verstuurd, dan open je de bevestigingsmail om je inschrijving te voltooien.
  • Heb je je inschrijving voltooid, dan kun je je inloggen op de website van Toto en kun je je eerste sportweddenschappen doorvoeren.

Inzetmogelijkheden
Odds
De app
De bonussen
Inzetmogelijkheden

Bij het doorvoeren van sportweddenschappen, kun je zelf kiezen hoeveel je in wil zetten. Zo kun je alleen een weddenschap uitbrengen op de uitslag van een wedstrijd of op het aantal doelpunten, maar kun je ook over allerlei andere zaken wedden. Denk hierbij aan het aantal kaarten in een wedstrijd, maar ook aan de spelers die doelpunten gaan maken in een wedstrijd.

Odds

De winkansen zijn vergelijkbaar met de winkans van andere bookmakers. Je maakt dus niet meer winst als je bij deze bookmaker gaat wedden, maar hoeft ook niet in te leveren op de winkans die je hebt.

De app

De mobiele app van ToTo

Toto heeft een standaard website voor gebruikers die de website bezoeken op hun computer of laptop, maar biedt ook een optie aan voor mensen die liever op hun mobiele telefoon of tablet spelen. Zo heeft Toto niet alleen een mobiele website die je kunt bereiken door naar m.toto.nl te surfen (en waar je automatisch komt als je met jouw smartphone of tablet naar toto.nl surft), maar heeft de bookmaker ook een applicatie. Deze applicatie wordt aangeboden in de App Store van Apple (voor Apple smartphones en tablets) en in de Google Play Store (voor Android smartphones en tablets). Heb je een telefoon of tablet van Apple of Samsung, dan kun je jouw sportweddenschappen ook eenvoudig doorvoeren via je mobiele telefoon.

De bonussen

Een groot nadeel van Toto in vergelijking met veel andere bookmakers, is het feit dat Toto geen welkomstbonus aanbiedt voor nieuwe spelers. Kijken we naar de bonussen van andere online wedkantoren, dan zien we dat de meeste bookmakers hun nieuwe spelers een welkomstbonus aanbieden. Deze welkomstbonus betreft vaak een 100 procent bonus van het bedrag van de eerste storting, wat betekent dat je 50 euro cadeau krijgt als je als nieuwe speler 50 euro speelgeld stort. Toto heeft dit soort bonussen dus niet, wat betekent dat veel nieuwe spelers deze aanbieder al snel wat minder interessant vinden.

Hecht je niet zo veel waarde aan bonussen (die soms moeilijk vrij te spelen zijn) en hecht je meer waarde aan kwaliteit en betrouwbaarheid, dan is Toto zeker een aantrekkelijke bookmaker voor jou. Je krijgt hier geen bonus, maar de aanbieder is wel erg goed en betrouwbaar. Het is dan ook niet voor niets dat Toto, ondanks het ontbreken van een welkomstbonus voor nieuwe spelers, zo groot is geworden in ons land.