Wielrennen: wedden op de Tour de France

De Tour de France is wordt zoals u weet ook wel de Ronde van Frankrijk genoemd en betreft een wielerwedstrijd die meerdere dagen duurt en voornamelijk door Frankrijk heen gaat. Liefhebbers van wielrennen zien de Tour de France als ultiem evenement op het gebied van hun hobby en veel mensen zitten dan ook aan de buis gekluisterd als de Tour de France weer begint. De Tour de France is niet alleen leuk te kijken, maar je kunt er ook geld mee verdienen. Wed je namelijk op de uitkomst van de Tour en voorspel je de juiste uitslag, dan kun je aantrekkelijk zakcentje verdienen. Meer weten over het wedden op de Tour? Lees dan meer over het wedden op dit populaire sportevenement in dit artikel.

De geschiedenis van online wedden op de Tour de France

De Tour de France werd voor het eerst georganiseerd in het jaar 1903. In de eerste jaren van het sportevenement werd er nog niet op de uitkomst van het evenement gewed, maar dit is al wel snel na het ontstaan en het groter worden van het evenement gebeurd. Eerst was het alleen maar mogelijk om ‘offline’ te wedden op de meerdaagse wielerwedstrijd, bijvoorbeeld door een ticket te kopen en hier de uitslag van het evenement op in te vullen en weer in te leveren. Later werd het ook mogelijk om online te wedden op het sportevenement en zeker toen het online wedden op sportwedstrijden populairder werd in ons land. Vandaag de dag hoef je dan ook niet meer offline te wedden door een ticket te kopen en hier de uitslag van de Tour op in te vullen, maar wed je gewoon online bij een bookmaker die gespecialiseerd is in het aanbieden van weddenschappen voor de Tour de France.

Online wedden op de Tour de France: hoe werkt het?

Het is niet lastig om geld in te zetten op de Tour de France en hier weer geld mee te verdienen. Het enige wat je hoeft te doen om geld te kunnen verdienen aan je favoriete sportevenement, is het volgen van onderstaande stappen: Stap 1: zoek een bookmaker die het mogelijk maakt om op de Tour te wedden. In de laatste alinea van deze tekst lees je welke bookmakers deze mogelijkheid aanbieden.

Stap 2: maak een spelersaccount aan bij de bookmaker die je het meest aanspreekt. Je kunt de bookmakers met elkaar vergelijken door reviews te lezen, maar ook door het overige spelaanbod met elkaar te vergelijken (voor als je na de Tour nog op andere sporten wil wedden) of door de bonussen van de online wedkantoren met elkaar te vergelijken.

Stap 3: stort geld op je spelersaccount. Om geld te kunnen winnen, moet je namelijk wel geld inzetten. Je kiest zelf hoeveel geld je inzet om op de Tour in te zetten, maar je moet er wel rekening mee houden dat je altijd een bepaald minimaal bedrag moet storten. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat je bonus afhankelijk is van het geld dat je stort en dat je meer kunt winnen als je meer geld inzet. Je kunt dan ook beter iets te veel storten dan iets te weinig storten, omdat je het te veel gestorte geld later altijd nog op andere wedstrijden in kunt zetten.

Stap 4: kies jouw inzet en geef deze inzet door. Kijk de Tour de France en controleer of jij de juiste uitkomst van de Tour hebt voorspeld. Zo niet, dan verlies je jouw inzet en kun je het eventueel opnieuw proberen. Heb je wel een goede voorspelling gedaan, dan krijg je jouw inzet plus winst terug op je spelersaccount.

Stap 5: laat de winst uitbetalen. Bij sommige online wedkantoren kun je zelf kiezen hoe je dit wil doen (op de creditcard, als bankoverschrijving, et cetera), maar er zijn ook wedkantoren die je standaard uitbetalen op dezelfde manier dat je geld op het spelersaccount gezet hebt. Controleer vooraf even hoe dit bij je online wedkantoor zit en je weet precies waar je aan toe bent.

Live wedden op de Tour de France

Een groot voordeel van het wedden op de Tour de France, is dat je dit ook live kunt doen. Dit betekent dat jij de Tour zit te volgen op de televisie (of zelfs langs de dranghekken bij het evenement!) en tegelijkertijd real time weddenschappen kunt plaatsen. Door live te wedden op het evenement heb je niet alleen meer kans dat je een goede voorspelling doet, maar is het kijken van de Tour ook veel spannender. Alle online wedkantoren die weddenschappen aanbieden voor de Tour de France, geven je de mogelijkheid om live te wedden. Vaak wordt er bij de weddenschap zelf duidelijk vermeld dat het om een live weddenschap gaat en worden de live weddenschappen van dat moment ook op de homepage van het online wedkantoor getoond.

Wedden op de Tour de France: de inzetmogelijkheden

Veel mensen denken dat je alleen op de uiteindelijke uitkomst (de uiteindelijke winnaar) van de Tour de France kunt wedden, maar dit is zeker niet het geval. Zo kun je uiteraard gokken op de winnaar van de gehele wedstrijd, maar ook op de rijder van de witte trui, de rijder van de groene trui (de beste sprinter van de groep), de rijder van de bolletjestrui (de beste dagrijder) en de dagwinnaar. Per sportwedkantoor verschilt het welke weddenschappen er precies aangeboden worden, maar er zijn in ieder geval vele mogelijkheden om op de Tour te wedden.

Je kunt alle weddenschappen doorvoeren als je dit leuk vindt, maar je kunt uiteraard ook alleen op de dagwinnaar wedden. Hoe meer geld je inzet bij het wedden, hoe hoger je winst wordt als je de juiste voorspellingen doet. Wel moet je er uiteraard rekening mee houden dat het inzetten van meer geld ook meer risico’s met zich meebrengt, wat betekent dat je ook meer geld kunt verliezen als je niet de juiste voorspelling hebt gedaan. Eventueel kun je starten met het doorvoeren van een enkele weddenschap om wat te oefenen, om eventueel later meer weddenschappen door te voeren en meer geld te gaan verdienen met de Tour de France.

Wedden op de Tour de France: de aanbieders van deze weddenschappen

Er zijn diverse online wedkantoren die het mogelijk maken om op de Tour de France te wedden als je een groot liefhebber van wielrennen bent. De drie online wedkantoren die je in ieder geval de mogelijkheid geven om op deze meerdaagse wielerwedstrijd te wedden, worden in onderstaande alinea’s beschreven.

Betsson
Het eerste wedkantoor waar je terecht kunt om op je favoriete wielerevenement te wedden, is Betsson. Betsson is een betrouwbaar sportwedkantoor dat diverse weddenschappen aanbiedt, waaronder ook de Tour de France. Je kunt bij Betsson live wedden op het sportevenement, waardoor het nog leuker wordt om de Tour te volgen. Als de Tour de France weer bijna voor de deur staat, vind je veel promotie en informatie over het wedden op dit evenement op de website van Betsson. Omdat de Tour op dit moment nog niet bezig is en het nog wel even duurt voor de Tour begint, is er nu nog niet veel te vinden over de Ronde van Frankrijk op de website van Betsson. Waar je in ieder geval wel vanuit kunt gaan, is dat je bij dit wedkantoor terecht kunt als de Tour eenmaal bijna begint.

Unibet
Een ander wedkantoor dat weddenschappen met betrekking tot de Tour de France aanbiedt, is Unibet. Unibet is een van de populairste en grootste wedkantoren van Nederland, die vele verschillende sportwedstrijden in het aanbod heeft. Unibet is gespecialiseerd in het aanbieden van live weddenschappen en doet dit ook rondom de Tour, wat betekent dat je bij Unibet live in kunt zetten tijdens het kijken van de verschillende etappes. Unibet is niet alleen populair onder liefhebbers van de Tour omdat het wedkantoor erg betrouwbaar is, maar ook omdat het wedkantoor goede uitbetalingsvoorwaarden heeft en bovendien een aantrekkelijke welkomstbonus biedt.

BetAtHome
Tot slot is er nog het wedkantoor BetAtHome. Net zoals Betsson en Unibet biedt dit wedkantoor weddenschappen aan die je voor de start van de Tour of een bepaalde etappe in kunt vullen, maar kun je bij het wedkantoor ook terecht voor live weddenschappen. Wanneer je ook wenst een weddenschap door te voeren (voor de Tour, tijdens de Tour of allebei), je kunt bij BetAtHome terecht om jouw voorspelling door te voeren. Het aanbod inzetmogelijkheden van BetAtHome rondom de Tour de France is overigens hetzelfde als het aanbod inzetmogelijkheden van Betsson en Unibet. Voor de inzetmogelijkheden maakt het dus niet zo veel uit bij welk wedkantoor je gaat wedden, maar je kunt wel de welkomstbonussen van de wedkantoren met elkaar te vergelijken om de beste deal te vinden.

 

Geef een reactie