"Ieder weekend verheug ik me op de wedstrijden die komen gaan. En bij mijn favoriete team wed ik natuurlijk altijd op winst!"
Wedden op eredivisie wedstrijden 1
Jan Bekema
Almelo

Wedden op eredivisie wedstrijden is populair in Nederland

Wedden op voetbal kan voor leuke inkomsten zorgen. Er zijn zelfs gokkers die er hun full time baan van gemaakt hebben. Maar als je onvoldoende verstand hebt van voetbal, dan kan het ook flink mis gaan en kunnen de verliezen snel hoog oplopen. De eerste stap die je zet als je wilt gaan wedden op een sport is een sport kiezen. Meestal kiest men voor de sport waarin ze het meest geïnteresseerd zijn. Wanneer je begint met wedden op sport is het verstandig om je op één sport te richten, omdat je er veel tijd in moet steken om zo goed mogelijk wedstrijden te voorspellen. Eenmaal een sport gekozen, in dit geval voetbal, is het ook handig om je te specialiseren in één competitie. In dit artikel lees je meer over wedden op Eredivisie wedstrijden.

Waarom ga je wedden op Eredivisie wedstrijden?

De Eredivisie bestaat uit 18 Nederlandse teams en is de hoogst haalbare competitie in Nederland. Eén van de meest onvoorspelbare competities in het voetbal is de Eredivisie. Je zult wel denken waarom zal ik dan juist gaan wedden op de Eredivisie? Wedden op de eredivisie is interessant omdat de odds van underdogs (teams die minder goed presteren) vaak hoog liggen. In de Eredivisie maken deze teams een redelijke kans tegen topploegen als Ajax, PSV en Feyenoord, omdat zij nogal wisselend presteren. Waarbij het in de Primera División het onwaarschijnlijk is dat de nummer 20 wint van FC Barcelona, is dat in de Eredivisie niet het geval. De nummer 18 kan soms stunten en toch nog winnen van Ajax. Dit is frustrerend voor de supporters maakt het maakt het interessanter om te wedden op eredivisie wedstrijden

Wat zijn Odds?

 “De odd bepaalt wat je krijgt voor een weddenschap, de odd is de kans op een bepaalde uitkomst. De odd is altijd hoger dan 1. Het bedrag dat je inzet wordt vermenigvuldigd met de odd. Zet je bijvoorbeeld €10 op winst voor Feyenoord en daar hoort een odd van 1.48 bij, dan krijg je €14,80 terug en heb je dus €4,80 gewonnen. Hoe hoger de odd, des te meer risico je neemt, maar des te hoger je winst is als je de weddenschap wint. Soms wordt er voor een bepaald team een heel hoge odd gegeven, terwijl dat team toch nog wel een kans maakt om te winnen. Dat zijn de leuke en spannende weddenschappen voor zowel het wedkantoor als de persoon die op de eredivisie wedstrijd wed”

Waarop kun je inzetten bij het wedden op eredivisie wedstrijden?

Bij een goed sportwedkantoor zijn er soms wel meer dan 200 wedmogelijkheden op voetbal. Je kan je dus voorstellen dat je bij het wedden op eredivisie wedstrijden door de vele opties die je hebt door de bomen het bos niet meer ziet. We kunnen ze onmogelijk allemaal bij langs gaan, maar een aantal basis weddenschappen leggen we hier uit. De meest bekende weddenschap is het inzetten op de winst van een bepaald team of gelijkspel. De odds voor winst kunnen heel erg uit één liggen. Soms liggen de odds ook redelijk dicht bij elkaar, als de teams aan elkaar gewaagd zijn zie je vaak een odd dat ligt tussen de 2 en 3. Als je denkt dat een bepaald team gelijk gaat spelen of gaat winnen, dan kun je ook op een dubbele kans inzetten, aangegeven met 1x (winst of gelijkspel voor thuisspelend team) of 2x (winst of gelijkspel voor uitspelend team).

Wedden op eredivisie wedstrijden is eenvoudig maar het zegt niets over je winstkansen. Zet je liever niet op de voor winst van een bepaald team, maar wil je liever het aantal goals voorspellen, dan zijn er ook genoeg mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld inzetten of beide teams wel of niet scoren. Een andere tactiek is inzetten op under/over, dit houdt in dat je verwacht dat er boven een bepaald aantal goals vallen, of onder een aantal goals. Verwacht je bijvoorbeeld dat er in de wedstrijd meer dan 2 goals vallen, dan zet je in op over 2,5 goals. Verwacht je minder dan 2 goals, dan zet je in op under 1,5 goals. Je kunt dit doen voor het totaal aantal goals in een wedstrijd, maar je kunt het ook doen per team.

Wil je wat meer risico nemen? Dan kun je ook inzetten op een precieze uitkomst, bijvoorbeeld 2-0. Het leuke hier aan is, is dat de odds vrij hoog liggen. Ook kun je wat meer risico nemen door in te zetten op een goal van een bepaalde speler.

De mogelijkheden met wedden op de eredivisie zijn ontzettend veel, zo heb je ook nog 3-way handicaps, waarbij je één team virtueel op een voor- of achterstand zet, voordat de wedstrijd is begonnen. Of de asian handicap, waarbij je hetzelfde doet, maar dat is nog net wat gecompliceerder. Dit zijn echter tactieken die men vaak doet als ze al iets meer ervaren zijn. Begin je net met wedden, dan is het simpeler om in te zetten op winst of het aantal goals die je verwacht.

Kijk naar de statistieken bij het wedden op eredivisiewedstrijden

Waar veel mensen die beginnen met wedden op eredivisiewedstrijden de fout in gaan, is door alleen te kijken naar statistieken. Staat Ajax bijvoorbeeld op nummer 1 in de Eredivisie en moeten ze tegen de nummer 18 dan is de kans groot dat Ajax wint. Maar misschien heeft Ajax later die week nog wel een heel belangrijke wedstrijd te spelen op een hoger niveau, waardoor de trainer kiest om niet zijn beste spelers in te zetten. De kans op winst wordt zo voor de nummer 18 iets groter. En misschien is de nummer 18 wel tot op het bot gemotiveerd om deze wedstrijd te winnen om degradatie te voorkomen. Belangrijk is dus om al deze factoren mee te nemen en het laatste nieuws in de gaten te houden. Kijk ook naar blessures van spelers, in welke omstandigheden ze moeten voetballen (koud, warm), wat de prestaties zijn van de laatste weken en spelen ze uit of thuis, dit zijn allemaal belangrijke factoren die mee kunnen spelen in het wel of niet winnen van een wedstrijd.

Door er tijd en energie in te zetten en je te specialiseren in de Eredivisie, maak je de meeste kans om een leuk zakcentje aan je weddenschappen over te houden!

wedden op eredivisie wedstrijden
De bekende presentatoren van studio sport. Ken jij ze bij naam?