De Engelse Premier League is de meest bekeken voetbalcompetitie ter wereld. Het is ook de competitie waar er het meeste wordt gewed op de verschillende wedstrijden. Op ontmoetingen van Manchester United, Arsenal, Chelsea, Manchester City en nu ook Leicester City worden er elke speeldag vele miljoenen euro’s ingezet. Maar ook de overige vijftien clubs uit de Premier League mogen op grote aandacht van kansspelers rekenen.

Online zijn er tientallen, misschien wel honderden, sites van wedkantoren (bookmakers) waar wedden op Premier League voetbal mogelijk is. Een aantal van de grootste en meest betrouwbare zijn Bet365, Unibet, NetBet, William Hill, Bwin, 888Sport en MyBet. Eenieder die ouder is dan 18 jaar mag zich bij een online wedkantoor aanmelden om een gokje te wagen.

Hoe loopt de geldstroom bij wedkantoren

Om op wedstrijden in de Premier League te wedden zul je bij een online wedkantoor een account moeten aanmaken. Bij de meeste bookmakers kun je al met een bedrag van 10 euro starten. Uiteraard mag je ook een hoger bedrag vanuit je bankrekening of creditcard, of middels een andere geaccepteerde betalingswijze, toevoegen aan je account. Vanuit dit account kun je vervolgens willekeurige bedragen inzetten op de verschillende wedstrijden, of onderdelen van de wedstrijden. Heb je juist gegokt, dan wordt de winst na de wedstrijd meteen bijgeschreven op je account. Vanuit de rekening bij het wedkantoor kun je doorgaans snel en eenvoudig bedragen terugboeken naar je bankrekening, of een andere door de site erkende online rekening. Dit kan op elk gewenst moment en ongelimiteerd.

Hoe kun je wedden op Premier League voetbal wedstrijden

Bij de online wedkantoren kun je op uiteenlopende manieren geld inzetten op Premier League voetbal. Naast het standaard wedden op de winnaar van een wedstrijd, kun je ook inzetten op een specifieke einduitslag, de ruststand, het aantal doelpunten, welke ploeg als eerst scoort, als beide ploegen wel of niet zullen scoren, welke spelers zullen scoren en diverse andere opties. Je kunt bij een aantal sites zelfs wedden op gele of rode kaarten van individuele spelers tijdens een bepaalde wedstrijd.

Live wedden is meestal ook mogelijk bij de grotere online wedkantoren met snelle software. Dit betekent dat je tijdens de wedstrijd nog nieuwe weddenschappen kunt plaatsen en/of reeds geplaatste weddenschappen voortijdig kunt afbreken. De winstkansen op live wedden worden gedurende de wedstrijd voortdurend bijgesteld door de bookmakers. Indien je een goed inschattingsvermogen hebt over de drift van een wedstrijd kun je met live wedden extra voordeel halen.

Hoe worden de winstkansen (odds) door wedkantoren bepaald

Rond een Premier League wedstrijd staat bij elke bookmaker voor elke weddenschap een odd vermeld. De odd geeft aan wat jouw winst zal zijn indien je een juiste voorspelling maakt. Odds kunnen in decimalen of als breuken vermeld staan. Indien bijvoorbeeld in decimalen wordt aangegeven dat de weddenschap dat Crystal Palace van Manchester City gaat winnen een odd van 4.00 heeft, betekent dit dat je voor elke euro die je inzet 4 euro terug ontvangt (= 3 euro winst) wanneer Crystal Palace werkelijk wint. Staat bij dezelfde weddenschap de odd als breuk genoteerd dan zal dit 3/1 zijn; voor elke euro die je plaatst krijg je 3 euro erop toegelegd (= 3 euro winst). Bij nagenoeg alle online wedkantoren kun je zelf instellen hoe je de odds wenst te zien.

Odds worden vooraf bepaald. In principe maakt elke bookmaker zijn eigen odds voor een bepaalde weddenschap. Het kan dus voorkomen dat verschillende wedkantoren verschillende odds hebben op dezelfde Premier League wedstrijd. Maar, omdat de bookmakers vaak van elkaar afkijken en vaak ook dezelfde bronnen als winkans-bepalers hebben zijn de verschillen meestal miniem.

Is wedden op Premier League voetbal veilig

Vanwege de enorme bedragen die bij rondgaan bij het wedden op Premier League voetbal, rust er een zware regulering op het systeem. Aan de ene kant is er vanuit de FA, de Engelse voetbalbond, geduchte controle op de spelers, coaches, scheidsrechters en andere betrokkenen bij de Premier League, opdat de kans op matchfixing (de uitslag van wedstrijden beïnvloeden) bijna uitgesloten wordt. Aan de andere kant is er vanuit de financiële waakhonden strakke controle op de wedkantoren, opdat er eerlijk wordt omgegaan met het belang en de gelden van kansspelers.

Welkomstbonussen

De meeste grote online wedkantoren bieden nieuwe leden een welkomstbonus. Bij het plaatsen van een eerste storting op je account krijg je van het kantoor automatisch een extra bedrag toegewezen. Dit extraatje kan vaak oplopen tot 100 procent van je inleg. Op de welkomstbonus gelden altijd speciale condities, zodat het niet meteen van de rekening kan worden gehaald zonder te wedden.

Geef een reactie