Formula One world Championship Monaco

De officiële naam van de Formule 1 is FIA Formula One World Championship, ook wel simpelweg afgekort tot F1. De F1 is autosport met de snelste auto’s. Het gaat hier om enorme snelheden, 360 kilometer per uur is geen uitzondering. Ook de bochten zijn pittig en de coureur krijgt met krachten te maken tot wel 5G. Deze vorm van racen is eigenlijk de duurste sport van de wereld, maar zeker een ontzettend mooie sport om naar te kijken. Tegenwoordig wordt er zoveel gebruikt gemaakt van hightech middelen, dat er een strenge regelgeving nodig is om de auto’s aan elkaar gewaagd te houden. Een van de bekendste races van het seizoen vind plaats in op het stratencircuit van Monaco. Het wedden op de formule 1 grand prix van Monaco is erg populair.

Waar kan je op wedden?

Bij de autoraces kun je verschillende soorten weddenschappen afsluiten. Je moet op basis van je kennis even bepalen welke voor jou de juiste weddenschap is. Dat is namelijk voor iedereen verschillend. De een heeft meer kennis van de teams of van de coureurs en de andere heeft meer een algemene kennis van de races. Gebruik jouw kennis voor het soort weddenschap waarop je wilt gaan wedden. Je hebt de keus of je wilt gaan wedden via je mobiel of via het internet. Het is bijvoorbeeld mogelijk om live weddenschappen af te sluiten en de quoteringen bij te houden. Dit doe je anoniem en je uitbetalingen worden verwerkt in enkele seconden. Bij de F1 zijn er verschillende methodes om te wedden, dit zijn de meest voorkomende:

Wereldkampioen Coureur

Hiervoor is het verstandig om F1 goed te volgen voordat je de uiteindelijke punten winnaar van het seizoen kiest voor jouw weddenschap.

Top Zes finish

Wie worden de beste zes in de juiste volgorde?

Beste rondetijd

Wie rijdt de snelste ronde tijdens de race?

En nog meer…

Maar er zijn nog meer mogelijkheden, zoals wedden op verschillende factoren tijdens de oefenrondes, wie de race niet uitrijdt of wie jammer genoeg in de grindbak eindigt. Genoeg mogelijkheden dus om een leuke weddenschap te kiezen, ook als je niet eens zo veel verstand van het racen hebt

Wereldkampioen Team

Welk team denk je dat dit seizoen de titel ‘wereldkampioen’ krijgt?

Wie wint deze Grand Prix?

Hier gaat het om de winnaar van één race

Podiumfinish

Wie komen er op het podium te staan na de race en op welke plek?

Pole-Position

Wie krijgt de beste startpositie, ofwel wie is de beste tijdens de kwalificatieronden.

Kwalificaties voor de startposities

Ook de pole position is erg belangrijk voor de race in Monaco. Inhalen op het stratenparcour is een stuk lastiger, dus als je achteraan start, is de kans dat je een podiumplaats haalt aanzienlijk lager. Als je gaat wedden op de Grand Prix van Monaco is het dus ook verstandig om de kwalificaties races in de gaten te houden. Deze zijn opgesplitst in drie fases: de Q1, Q2 en Q3. Deze kwalificatie verloopt volgens een knock-out systeem. Dit systeem bepaalt wat de volgorde is tijdens de hoofdrace op zondag. Zo zullen de zes traagste coureurs uit de Q1 de laatste zes startposities innemen. Als de coureur zelfs meer dan 107% procent langzamer is dan de snelste tijd uit de Q1, mag hij niet eens meerijden. Soms worden hiervoor wel uitzonderingen gemaakt. Bijvoorbeeld als de coureur tijdens de trainingen wel een aantoonbare snellere tijd heeft gereden. Tijdens de Q2 volgt men eigenlijk hetzelfde proces, weliswaar minus de zes coureurs met de laagste tijden. Diegene die tijdens de Q2 de zes laagste tijden hebben, nemen de volgende achterste startplaatsen in. Tijdens de Q3 hebben de coureurs twaalf minuten een ‘poleposition shootout’. Naar aanleiding van deze kwalificaties worden de tijden vergeleken en de startposities bepaald. De deelnemers van de Q3 moeten op zondag starten op de banden waarmee ze tijdens de Q2 reden. De andere deelnemers mogen zelf de banden kiezen waarmee ze starten.

Live meegenieten van de race bij ziggo sport

Met al deze informatie ben je inmiddels al aardig op de hoogte van de F1 races. Dat maakt het extra leuk om eens een gokje te wagen tijdens een Grand Prix en zo kun je ook nog eens een extra zakcentje verdienen. Door je kennis op het gebied van een sport te gebruiken om slim in te zetten, kun je bijvoorbeeld een favoriet kiezen voor de race in Monaco of op een race op een ander parcours. Natuurlijk is het leuk als je de race dan ook live kunt volgen, dat maakt het extra spannend. Gelukkig kunnen we tegenwoordig in ieder geval via Ziggo live meegenieten van de power op de racebaan. Waarschijnlijk zal je de wedstrijd met ingehouden adem bekijken, zeker als jouw favoriet op kop ligt.
grand prix china
Max Verstappen viert weer een overwinning

Max Verstappen de sensatie

De F1 heeft altijd al een schare fans gehad, maar sinds Max Verstappen in de hoogste klasse van de autosport rijdt, loopt een groot deel van Nederland warm voor het spectaculaire autoracen. Vol spanning zit iedereen tijdens de race aan de buis gekluisterd, want hoe leuk zou het zijn als onze Limburger een podiumplek binnenhaalt. Max heeft een periode achter de rug, waarin de auto hem nog weleens in de steek liet, maar die periode lijkt voorbij. Red Bull heeft er van alles aan gedaan om de F1-bolide’s tiptop in orde te krijgen. Max Verstappen en zijn teamgenoot Daniel Ricciardo zijn inmiddels geduchte tegenstanders en realistische kanshebbers voor het podium. Als u een liefhebber bent van gokken op de F1 race, zou het zomaar kunnen dat kiezen voor onze Max of zijn teamgenoot u winst kan opleveren.

Vanaf 2014 zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd

  • Alleen een 1,6 I V6 motor is toegestaan.
  • Maximale toerentallen van 15.000.
  • Auto moet minimaal 691 kilogram wegen

Twee hoofdprijzen per seizoen

Tijdens het seizoen worden er een aantal Grand-Prix’s gereden op verschillende soorten circuits in verschillende landen. Als het raceseizoen is afgelopen worden er twee titels uitgedeeld: de titel ‘wereldkampioen’ voor de beste coureur en de titel ‘wereldkampioen’ voor het beste raceteam van het seizoen. Voordat de wereldkampioenen bekend zijn, worden er wereldwijd veel weddenschappen afgesloten. Welke coureur heeft alles in zich om een waardig kampioen te worden en welk team sleept de meeste punten binnen?

Wanneer maakt een coureur kans om te winnen?

Natuurlijk hebben de coureurs tijdens de race met verschillende factoren te maken. Het is niet alleen maar gas geven en de snelste zijn. Bij een race spelen verschillende factoren mee, waarvan sommige niet door mensen te beïnvloeden zijn. Bijvoorbeeld de weersomstandigheden, als het regent zijn de omstandigheden anders dan bij droog weer. Daarom is het kiezen voor de juiste banden een belangrijk onderdeel van de race. Hier worden hele theorieën op los gelaten en de bandenkeuze is vaak een onderdeel van de strategie. Daarnaast is de vaardigheid en de fitheid van de coureur erg belangrijk, net zoals de focus van zijn team. Dat de auto tiptop in orde moet zijn, dat spreekt voor zich. Ook het circuit kan bepalend zijn, het ene team scoort beter op een parcours met veel rechte stukken, het andere team heeft betere resultaten op een bochtig stratencircuit. Dit zijn allemaal factoren die het gokken op formule 1 race nog spannender kunnen maken.

Wedden op de Formule 1 Grand Prix van Monaco

In de loop der jaren zijn er meerdere circuits bij gekomen, zowel stratencircuits als aangelegde banen. De jaarlijkse formule 1 race in Monaco is een verhaal apart. Monaco heeft een lange geschiedenis met de F1 en het is de locatie met de meeste glamour tijdens de prestigieuze race. Het raceparcours voldoet niet aan alle huidige veiligheidseisen, maar de jarenlange traditie van deze jaarlijkse race is hier niet weg te denken. De drievoudige wereldkampioen Nelson Piquet, vergeleek ooit het parcours met ‘fietsen in je woonkamer’. Op het smalle stratencircuit van Monaco kan namelijk een kleine stuurfout al een reden zijn voor een crash. Max Verstappen is daarentegen inwoner van dit prinsdom en kent het parcours dus op zijn duimpje. Ook het motorvermogen van de auto speelt een iets minder belangrijke rol tijdens de race in Monaco, door de vele bochten en smalle straten ligt de snelheid op veel plekken aanzienlijk lager. Het is dan ook verstandig om met deze informatie rekening te houden tijdens het wedden op de formule 1 Grand Prix van Monaco.

Speel alleen als je interesse in de sport hebt!

Eigenlijk worden er al weddenschappen afgesloten op sporten, zolang als dat er sport bestaat. Dit kan bijvoorbeeld bij een sportwedkantoor. De manier waarop je een weddenschap afsluit varieert. Je kunt bijvoorbeeld een winnaar kiezen of zelfs een complete ranking. Juist doordat de F1-races zo populair zijn, kan er veel geld verdiend worden. Doordat men tegenwoordig online kan wedden, is het ook makkelijker om je kansen te spreiden. Ook de mogelijkheden voor het kiezen van het tijdstip waarop de weddenschap wordt afgesloten, worden steeds groter. Tijdens een race veranderingen de noteringen nog weleens, dus ook de uitbetalingen kunnen sterk variëren. Daarom is het fijn dat er ook tijdens de race nog geld geplaatst kan worden, zeker omdat alles er dan ineens weer heel anders voor kan staan. Blijkt na afloop dat jij uiteindelijk de juiste voorspelling hebt gekozen, dan kun jij je prijzengeld incasseren.

Waar kun je op wedden op de formule 1 grand prix van Monaco?

Het sportwedkantoor.nl kan je helpen met het kiezen van het juiste sportwedkantoor. Ook als je nog geen ervaring hebt met het wedden op uitslagen van wedstrijden, dan kan het sportwedkantoor.nl je helpen om de eerste stappen met een betrouwbaar sportwedkantoor te zetten. Er zijn verschillende aanbieders en bookmakers, waar je online kunt wedden op wedstrijden in de Formule 1, zoals: Het is verstandig om je eerst even te verdiepen in de aanbieders. Natuurlijk is het winstmarge belangrijk, maar kijk ook even waar je allemaal op kunt wedden. Is het een internationaal sportwedkantoor, dan is het belangrijk om te checken of ze wel weddenschappen uit het buitenland mogen aannemen. Sommige wedkantoren bieden ook een startbonus aan, waardoor je al gelijk een gokje kunt wagen. Andere aanbieders verwijzen je naar een bookmaker, dit hoeft niet speciaal via de aanbieder. Je kunt ook zelf bij een bookmaker weddenschappen afsluiten.

Een beetje geluk heb je altijd nodig

Echte liefhebbers van de Grand Prix, hebben meestal toch wel een aardige kennis in huis wat de races betreft. Misschien heb je een favoriete coureur of een behoorlijke kennis van het racen van een bepaald team in zijn geheel. Natuurlijk is enige kennis over het racen zelf en de circuits altijd handig als je weddenschappen af wilt sluiten, maar er zijn ook soorten weddenschappen waarbij gewoon domme pech een grote rol kan spelen. Je kunt dus met de weddenschappen veel geld verdienen, maar als het tegenzit, kun je ook flink verliezen. Geluk hebben is nu eenmaal altijd een noodzakelijke factor bij het winnen van weddenschappen. Jouw gekozen winnende coureur kan tot op het laatste diegene zijn die lijkt te gaan winnen, maar door een motorisch mankement, een oneffenheid op het parcours of een onjuiste manoeuvre van een van de andere coureurs, toch ineens niet meer als eerste over die eindstreep gaan. Dit moet je altijd in je achterhoofd houden als je gaat wedden.

Quoteringen en winstmarges

De winstmarge bij weddenschappen is natuurlijk een belangrijk onderdeel. De winstmarges worden bepaalt door de quoteringen. Iedere bookmaker heeft verschillende quoteringen, dus vergelijk deze wel met elkaar. Een winstmarge wordt uitgedrukt in decimalen. In de Verenigde Staten doen ze het anders, daar drukken ze de quoteringen uit in procenten. Het is dus belangrijk om hier bij buitenlandse aanbieders even op te letten. Een quotering van 1,6 (decimalen) wordt in bijvoorbeeld de VS uitgedrukt als: 160 (percentage). Bij een quotering van 1,6 krijg je bij winst een bedrag van €1,60 per ingelegde euro terug. Heb je dus voor €100 gewed op bijvoorbeeld de winnende coureur en hij wint met een quotering van 11,3 dan krijg je dus 100 x €11,30 = €1.130,00 terug. Dat is een lekkere winst.

Maak de formule 1 grand prix van Monaco nog spannender door een gokje te wagen

Als jij het leuk vindt om de Grand Prix wedstrijden te bekijken en je kunt ook een extra zakcentje gebruiken? Speel dan een keer mee met een van de sportweddenschappen. Je kunt je kennis op het gebied van de F1 slim inzetten voor de weddenschappen, maar ook als je verstand hebt van andere sporten, is het mogelijk om hier een gokje mee te wagen. Probeer met jouw voorspelling geld te verdienen. Het maakt het kijken naar de wedstrijd nog spannender en leuker. En als je voorspelling goed is, dan is het eindresultaat natuurlijk nog leuker. Want bij een juiste voorspelling, verdien jij geld.