Wedden op wielrennen groeit enorm in populariteit!

Met zo’n 800.000 racefietsen op de Nederlandse wegen en fietspaden mogen we onszelf met gepaste trots een fanatiek wielren land noemen. Daarnaast vinden we Nederlanders het ook een uitdaging en vooral gezellig om een gokje te wagen. Dat is duidelijk te zien aan de vele poules die worden gehouden op het werk en in sportkantines. De Tour de France is daarbij al jarenlang een van de grote favorieten. Geen wonder dat steeds meer Nederlanders hun weg weten te vinden naar het online wedden op, want met online wedden op wielrennen kun je net zo vaak meespelen als je wilt en wanneer het je uitkomt.

Wedden op wielrennen - Wedden op de koers! 1
Jumbo Visma succesploeg in alle ritten

Wielrennen draait om snelheid. Op twee wielen met spier-én wilskracht als eerste de finish zien te bereiken. Voor de professionele wielrenner is wielrennen een bloedserieuze competitie waar jarenlang intensieve trainingen aan vooraf zijn gegaan. Deze professionals zijn vaak al begonnen als kind, aangemoedigd door fanatieke ouders. Alleen door elke dag opnieuw met een heldere focus op de pedalen te stappen en steeds een tandje bij te zetten maken toegewijde wielrenners een kans om uiteindelijk bij de top van de wielerwereld te behoren.

Online wedden op wielrennen omdat…

De geschiedenis van het wedden op wielrennen

De mondiale passie voor wielrennen begon in 1868 in Parijs met een sprint van 1200 meter. Deze korte rit werd gewonnen door de Engelsman James Moore. Parijs had met deze eerste officiële wielerwedstrijd een sport evenement georganiseerd die internationaal aandacht kreeg en met open armen werd ontvangen. Door het succes van die eerste wielerwedstrijd kreeg men de smaak van het wielrennen te pakken en werden er al snel wielerwedstrijden georganiseerd tussen steden met afstanden van meer dan honderd kilometer. De Franse bevolking vond het geweldig. Voor Henri Desgrange, hoofdredacteur van het tijdschrift L’Auto, was dit enthousiasme van het Franse volk aanleiding om in 1903 een landelijke wielerwedstrijd te organiseren, of beter, een Tour. Dat bleek een gouden greep want tot op de dag van vandaag is de Ronde van Frankrijk, of Tour de France, wereldwijd het meest bekeken wielerevenement.

Zet je kennis van wielrennen om in harde euro’s

Je kennis van het wielrennen is geld waard. Bij ons kun je elke dag terecht om met die kennis geld te verdienen. De lijsten met geplande koersen staan al klaar voor je zodat je na het inloggen meteen kan beginnen met wedden. En als je denkt onvoldoende kennis te hebben van het wielrennen maar toch een gokje wil wagen dan kies je gewoon voor de optie “quick-tip”. De computer maakt dan een keuze voor jou.

Zet in vanuit het comfort van je huis

Online wedden op wielrennen vanuit je luie stoel
Op de fiets naar het wedkantoor hoeft niet meer want de tijd van het invullen van papieren formulieren lijkt zijn langste tijd wel gehad te hebben. Wedden doe je tegenwoordig gewoon op je laptop, pc, tablet of mobiel. Dat is snel, efficiënt en bovendien veilig want de online wedkantoren op onze site zijn voorzien van de beste beveiligingssystemen ter wereld. Betalen kan met Ideal of met je credit card. Als je regelmatig wilt wedden op wielrennen dan kun je kiezen voor een geldbesparende digitale portemonnee of, e-wallet. Met een e-wallet vermijdt je de kosten die banken en credit card maatschappijen doorgaans berekenen voor betalingen en overboekingen. De meeste wedkantoren op sportwedkantoor.nl accepteren e-wallets van betrouwbare internet betaaldiensten zoals, Skrill, Paypal en Entropay. Bij Skrill hoef je vooraf geen account aan te maken. Nadat je bij het wedkantoor bent ingelogd heb je meteen toegang tot Skrill en kun je starten met wedden.
Een groot voordeel van online wedden op wielrennen is dat je op het laatste moment nog een weddenschap kunt plaatsen. Daarnaast kun je online razendsnel de laatste informatie over bijvoorbeeld een actuele koers of een tijdrit opvragen. Met deze up-to-date informatie geef je jezelf meer kans om als winnaar uit de bus te komen.

Vooraf wedden op wielrennen en live volgen

Via de aanbevolen wedkantoren heb je rechtstreeks toegang tot een ruime selectie aan Grote Rondes, klassiekers, koersen en ritten die gereden worden. Een internetverbinding is het enige dat je nodig hebt om een wielerwedstrijd live te kunnen volgen. Zo kun je naast het wedden op je favoriete wielrenner ook wedden op wie bijvoorbeeld de gele trui of de bolletjestrui van die dag wint. Ook als je weinig tot geen tijd hebt kun je meedoen met wedden op wielrennen want het is niet nodig de wedstrijd live te volgen. Je kunt ruim vooraf al inzetten op wielerwedstrijden. Als je gewonnen hebt, wordt je prijs automatisch naar je beveiligde account overgemaakt. Na enkele dagen zul je gewonnen prijs in je account zichtbaar zijn.

Verschillende wielerwedstrijden om op te wedden

Wielrennen is een brede sport en heeft vele vormen. Daarom word er ook veel op gewed. Iedereen heeft zo zijn favoriete koersen. En ieder soort wedstrijd heeft ook zijn eigen favorieten.

De Grote Rondes
Eendaagse koersen (klassiekers)
Tijdritten, etappes en sprints.
De Grote Rondes

Nog voordat de sneeuw van de berghellingen is verdwenen worden in de landen rondom de Pyreneeën en de Alpen al wielerwedstrijden georganiseerd. Het populairst zijn de Grote Rondes zoals, de Ronde van Italië (Giro), Ronde van Frankrijk (Tour de France) en de Ronde van Spanje (Vuelta). Via sportwedkantoor.nl kun je op deze en andere wedstrijden wedden. Naast het wedden op de eindwinnaar kun je onder meer wedden op de wielrenner die het beste presteert in het tussenklassement en wie de meeste etappes op zijn naam zet. De Grote Rondes duren elk 23 dagen, dus je hebt iedere dag opnieuw kans om prijzen te winnen. Wedden op wielrennen komt het meest voor tijdens de Tour en Giro weekenden.

Eendaagse koersen (klassiekers)

De eendaagse koersen, zoals, Luik-Bastenaken-Luik, Amstel Gold Race, Ronde van Vlaanderen en Milaan-San Remo, worden ook wel klassiekers genoemd. Deze klassiekers, die vaak in het weekend plaats vinden, zijn minstens zo populair als de Grote Rondes en trekken een miljoenenpubliek. Het is voor veel Nederlanders een heuse sport om deze wedstrijden live te volgen en te voorspellen wie zich de grote winnaar mag noemen. Voordat de klassieker van start gaat, kun je bij de wedkantoren op onze site nog snel even de laatste ontwikkelingen voor de geplande koers van die dag doornemen om vervolgens je keuze voor wedden op wielrennen plaatsen.

Tijdritten, etappes en sprints.

Bij de Grote Rondes en de klassiekers zijn er meer winnaars dan alleen de kanjer die als eerste over de finish rolt. Tijdens de wielerwedstrijd zijn er ook tijdritten en etappes, en worden er tussen door sprints getrokken. Bij de meeste goede wedkantoren kun je onder andere ook op deze tijdritten, etappes en sprints wedden.

Begin vandaag!

Als je vandaag een account aanmaakt en begint met wedden heb je direct al prijs. De bij ons aangesloten betrouwbare wedkantoren verwelkomt elke nieuwe inschrijver met een start kapitaal als bonus. Je selecteert een koers, of een etappe uit een koers, zet in op de wielrenner van je keuze en als deze wint wordt je gewonnen prijs direct naar je account overgemaakt. Snel, makkelijk en eenvoudig. Wedden op wielrennen maakt wielrennen nog spannender om te volgen.