Wedden op veldrijden bij Nederlandse Bookmakers

De tijd dat alleen weddenschappen op de voetbalsport afgesloten kon worden, ligt heel ver achter ons. Ook op bijna alle andere takken van sport kan tegenwoordig al vanaf een euro ingezet worden. In het winter seizoen is het wedden op veldrijden of cyclocros erg populair.

Check hier de fiets waarop Marianne Vos het WK veldrijden rijd

Wedden op veldrijden is hip. Bovendien kan tegenwoordig op veel meer dan op alleen de winnaar van een wedstrijd gokken en sluit je weddenschappen online af. De mogelijkheden om op cyclocross te gokken zijn bijkans onbeperkt. Bovendien kun je voor een wedstrijd inzetten, maar dit kan ook nog gedurende de wedstrijden. Het gokken op veldrijden is enorm in opmars en aan die opmars lijkt nog lang geen einde te komen. Ook veldrijden is een sport waar steeds meer mensen – en zeker in Nederland en België een gokje op wagen. Dit is niet zo heel verwonderlijk overigens, want veldrijden is in deze landen een ongekend populaire tak van sport. Lees hier het antwoord op vragen als hoe je op sport en sportwedstrijden kunt gokken, op welke verschillende manieren je in kunt zetten op veldrijden, welke aanbieders er zijn en lees je bovendien achtergrondinformatie over veldrijden. Lees hier kortom alles over de sportweddenschappen die je kan doen op veldrijden. Niets staat daarna het plaatsen van een lucratieve weddenschap nog in de weg.

John Dijkstra

Jan de Vlaming

“Wedden op veldrijden (cyclocross) is met de komst van sterren als Matthieu van der Poel en Wout van Aert enorm toegenomen”

Hoe wed je op sporten als veldrijden

Steeds meer sluiten weddenschappen af op sportwedstrijden en zeker de laatste jaren is gokken op sport sterk groeiend. Kon dit vroeger vooral op voetbalwedstrijden, tegenwoordig kan ook op heel veel andere sporten als (ijs)hockey, basketbal, tennis, darts, veldrijden, wielrennen, American football, rugby, Formule 1, honkbal, volleybal en schaatsen ingezet worden. Inzetten doe je online bij een bookmaker, ook wel wedkantoor genoemd. Dit kun je thuis, vanuit de luie stoel, online doen. Het plaatsen van een weddenschap is tamelijk eenvoudig. Bovendien kun je op heel veel verschillende manieren weddenschappen afsluiten. De bookmaker biedt de weddenschappen aan waarop je online in kunt zetten. Wat je nodig hebt, is een account, die je simpel via de website van de bookmaker aanmaakt. Op dat account stort je geld. Vervolgens kun je je voorspellingen doen en al weddenschappen plaatsen vanaf een euro. Ben je een goede voorspeller, dan ontvang je de door de bookmaker vooraf bepaalde quotering keer je inleg op je account gestort. Zit je er naast, dan ben je uiteraard het door jou ingezette geld kwijt. Bij weddenschappen op sport kun je overigens breder gokken dan op de winnaar alleen. Gokken op sport kan heel veel geld opleveren. Bovendien is het een manier van gokken waarbij je door veel kennis van zaken meer kans maakt op het winnen van de weddenschap. Veel mensen gokken op de diverse takken van sport om een sportevenement nog spannender te maken, helemaal als de wedstrijd thuis voor de buis of via internet gevolgd wordt.

annemarie worst wereldkampioen
Annemarie Worst was ooit al wereldkampioen en doet nog mee.

Wedden op veldrijden

Zeker in België en Nederland is veldrijden een populaire sport. Veldrijders uit deze landen domineren al jarenlang de wereldtop en dus is de interesse groot. Bovendien worden veel belangrijke wedstrijden in België of Nederland gereden. Ook als je wilt wedden op veldrijden zul je een account bij een bookmaker aan moeten maken om zo online te kunnen wedden. Behalve dat je weddenschappen af kunt sluiten op bepaalde wedstrijden als bijvoorbeeld de Super Prestige, kun je ook voorspellen wie de wereldbeker gaat winnen, een reeks wedstrijden gedurende het seizoen. Je kunt zogenaamd pre-match wedden op veldrijden, dan voorspel je voor de renners in actie komen wie de wedstrijd wint of wed je op andere onderdelen van de wedstrijd.

Live wedden op veldrijden

Er zijn echter ook bookmakers die live wedden mogelijk maken. De wedstrijden worden verreden op een parcours. Bookmakers die live wedden bieden, maken het mogelijk om bijvoorbeeld te voorspellen wie het volgende rondje of het daaropvolgende rondje als snelste af zullen leggen. Bovendien zijn er zogenaamde head-to-head weddenschappen af te sluiten. Twee veldrijders nemen het dan als het ware tegen elkaar op. Het is aan je te voorspellen wie van de twee als eerste over de finish komt of wie van de twee renners het snelste rondje gaat rijden. Wedden op veldrijden – op bijvoorbeeld het WK veldrijden – betekent ook dat je kunt inzetten op uitvallers van de wedstrijd, welke veldrijders bij de eerste drie eindigen en welke rijder het eerste rondje het snelst af gaat leggen zijn elementen waarop ingezet kan worden. Gokken op veldrijden kan op heel veel verschillende manieren, al verschillen de mogelijkheden per bookmaker.

wedden op veldrijden
Ceylin del Carmen Alvarado topper bij de vrouwen

Waar kun je op inzetten bij het wedden op veldrijden

Er is tegenwoordig bijna geen enkel onderdeel van een sportwedstrijd waarop je niet meer in kunt zetten. Wat dat betreft, is de ontwikkeling in voetbal weddenschappen exemplarisch voor de ontwikkeling. Kon je vroeger alleen inzetten op de winnaar van een wedstrijd, tegenwoordig kun je inzetten op zaken als de winnaar van de eerste helft, de winnaar van de tweede helft, of er meer dan een bepaald aantal doelpunten gescoord worden en welk team de eerste gele kaart krijgt.

De meeste mensen gaan overigens nog steeds voor een weddenschap op de algeheel winnaar van een wedstrijd. Je kunt echter veel meer. Je kunt een weddenschap plaatsen op de algehele winnaar van een reeks wedstrijden en je kunt zelfs per rondje dat tijdens een wedstrijd gereden wordt een voorspelling doen wie als eerste de finish zal passeren.

Hoe volg je het wedden op veldrijden?

In tegenstelling tot vroeger zijn vrijwel alle sportwedstrijden tegenwoordig op de een of andere manier live te volgen. Ofwel ze worden uitgezonden door een van de vele sportzenders in de wereld, of er is wel ergens een live stream op te pikken. Ook de websites die gespecialiseerd zijn in bepaalde takken van sport houden vaak van minuut tot minuut (en nog specifieker) bij wat er tijdens de wedstrijd gebeurt. Als je inzet op veldrijden of een andere tak van sport dan kun je van seconde tot seconde bijhouden of je geld gaat verdienen of niet, of je voorspellende gaven hebt of niet. Het wedden op sport maakt het volgen van sportwedstrijden een stuk spannender.

Head-to-head weddenschappen

Ook head-to-head weddenschappen zijn mogelijk en bieden mogelijkheden om tot leuke winsten te komen. In dat geval worden twee veldrijders door de bookmaker tegenover elkaar gezet en kun je inzetten op de veldrijder waarvan jij denkt dat die hoger in de eindklassering zal eindigen.

Je kunt daarnaast inzetten op bijvoorbeeld de eerste uitvaller, op de renner die het snelste rondje zal rijden en op het podium; welke drie renners worden eerste, tweede en derde. Je kunt ook inzetten op de deelnemende ploegen: welke ploeg pakt tijdens de wedstrijd in totaliteit de meeste winstpunten. In dat geval worden de punten van alle rijders van een team bij elkaar opgeteld. Kortom; je kunt op veel meer zaken inzetten dan alleen op de winnaar van een wedstrijd. De echte kenner van veldrijden kan wat dat betreft zijn lol niet op en kan wellicht zijn kennis door het plaatsen van weddenschappen te gelde maken.

Er zijn veel bookmakers waar je kan wedden op veldrijden

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel bookmakers beschikbaar. De meeste bekende aanbieders zijn wel Toto, William Hill, Unibet, Guts, BetFirst, 777.be, RedBet, EnergyBet, Mr. Green, InterTops en 22Bet. Het is goed de verschillende aanbieders nader te bekijken. Bepaalde aanbieders bieden namelijk interessante bonussen als je besluit een account aan te maken terwijl de ene aanbieder meer spelmogelijkheden biedt dan de ander. Kies dus de aanbieder die bij je past en die je de beste voorwaarden biedt om tot maximale winst te komen. Ook de hoogte van de quoteringen is het uitzoeken meer dan waard. Soms krijg je bij winst van een bepaalde veldrijder bij de ene bookmaker behoorlijk meer uitgekeerd dan bij de ander. Ook dat is het onderzoeken dus meer dan waard. Uiteraard kun je ook spelen bij verschillende bookmakers tegelijk.

wout van aert
Wout van Aert Belgisch fenomeen op alle terreinen!

De groeiende populariteit van het wedden op veldrijden in Nederland

Veldrijden is ongekend populair in Nederland en België en beide landen brachten al veel illustere renners voort. Veldrijden wordt overigens ook wel cyclocross genoemd en wordt gereden op een voor het grootste deel onverhard parcours (een ronde) dat door de rijders zo snel mogelijk afgelegd moet worden. De veldrijders moeten onderweg afrekenen met elementen als bossen, sloten en zandwegen en niet zelden moet de fiets onderweg op de schouder genomen worden als blijkt dat stukken met de fiets niet begaanbaar zijn. Bovendien komen de veldrijders onderweg aangelegde obstakels als muurtjes en trapjes tegen. Een wedstrijd van de professionele veldrijders duurt een uur en nadat twee rondes gereden zijn wordt door de organisatie het aantal rondes dat gereden moet worden berekend. Gaat het om een wereldbekerwedstrijd, dan wordt een uur en een extra ronde gereden. Nog een voordeel van het wedden op veldrijden. Een race is intens en duurt maar een uur!

Bekende veldrijders (cyclocrossers)

Wedden op veldrijden UCI rankings
Check hier de actuele UCI-rankings van de Renners

Bekende veldrijders waarop vaak gegokt wordt zijn zeker Matthieu van der Poel, Wout van Aert en Annemarie Worst. Van der Poel is een Nederlander die overigens in België werd geboren. Hij werd in 2015 wereldkampioen veldrijden en daarmee was hij de jongste wereldkampioen ooit. In 2017 en 2018 werd hij Europees kampioen. In 2018 werd hij de eerste Nederlander die nationaal kampioen werd in drie disciplines. Het talent heeft hij overigens niet van een vreemde. Vader Adrie van der Poel was namelijk ook een meer dan verdienstelijk en veelzijdig wielrenner.

Van Aert is ook al een fenomeen. De Belgische wielrenner kan namelijk zowel op de weg als in het veld met de besten mee. De populariteit van Van Aert groeit met de dag en de wielrenner heeft een eigen kledinglijn. Ook op Annemarie Worst wordt op menig online wedkantoor vaak een weddenschap afgesloten. Worst komt uit Nederland en was lange tijd actief op de mountainbike en als veldrijdster. In 2017 werd ze wereldkampioen veldrijden bij de beloften en in 2018 jaar werd ze in Rosmalen Europees kampioen veldrijden. Worst is tegenwoordig ook op de weg actief.

Tegenwoordig zijn er veel Nederlandse vrouwen aan de top. Maar ook internationaal groeit de concurrentie. Check hier de actuele UCI ranking van de vrouwelijke Elite Veldrijders