10 goede tips bij het wedden op voetbal

Wedden op Voetbalwedstrijden

Voetbal is een van de populairste en meest beoefende sporten ter wereld en het wedden op voetbalwedstrijden is net zo populair. Niet voor niets zitten we met zijn allen aan de buis gekluisterd wanneer er een belangrijke wedstrijd gespeeld wordt. Zeker als het gaat om je ‘eigen’ club die je jarenlang hebt gevolgd en gesteund. Als je erg veel van voetbal af weet en vaak goede voorspellingen doet over de uitslag tijdens een poule op je werk of thuis, zou je er prima geld mee kunnen verdienen door weddenschappen af te sluiten. Het wedden op voetbalwedstrijden is natuurlijk wel een hele andere tak van sport dan het voetballen zelf. Toch zijn er voldoende interessante mogelijkheden beschikbaar om veel geld te winnen met het wedden op voetbal.

Op welke manieren kun je wedden op voetbalwedstrijden?

Vroeger kon je een formulier bij een wedkantoor halen dat je in moest vullen met de te verwachten eindscore van de voetbalwedstrijd. Het komt nu eigenlijk nog zelden voor dat mensen wedden op voetbal via een fysiek formulier dat bij de Toto kan worden gehaald. De belangrijkste reden hiervoor is dat alle Bets tegenwoordig online worden geplaatst. Dit gaat als volgt in zijn werk: wanneer je een keuze hebt gemaakt voor een online wedkantoor, open je daar een account. Vervolgens stort je geld op het account dat je gebruikt als inzet voor de weddenschap. Je klikt op de sport van je keuze, voetbal in dit geval, en je komt bij een scherm terecht waar alle noteringen staan in de vorm van getallen. Dit zijn de odds, ofwel de weergave van wat je kan winnen met een goede voorspelling, als je 1 euro zou inzetten. Je klikt de notering van je keuze aan en er verschijnt een wedstrookje. Dit is een leeg stuk digitaal papier waarop je je inzet kan invullen. Tot slot bevestig je of je inzet correct is ingevoerd en kun je wachten tot de wedstrijd begint. Deze manier van wedden op voetbal gebruik je dus voor het begin van een voetbalwedstrijd.

Hoe is het wedden op voetbalwedstrijden ontstaan?

Wedden op voetbalwedstrijden
Met je mobiel wedden terwijl je de wedstrijd kijkt

2000 jaar geleden was weddenschappen afsluiten onder de Griekse bevolking behoorlijk populair. De Romeinen namen deze trend van hen over en ze begonnen te wedden op gevechten tussen gladiatoren. Daarna werd het wedden op sportduels buitengewoon populair in Engeland en waaide het concept naar heel Europa over. Het wedden op voetbal is vooral populair. Voor het ontstaan van weddenschappen over voetbalwedstrijden, heeft de Toto hier een groot aandeel in gehad. Het woord ‘Toto’ is een afkorting voor het woord ‘totalisator,’ wat toen het systeem was waarmee de uitbetalingen aan de winnaars werden berekend. Je kon in Nederland alleen mee doen aan de Toto, wanneer je lid was van de voetbalbond.

Hoe is de toto ontstaan?

De Toto ontstond eigenlijk tegelijk met de opkomst van professioneel voetbal in Nederland in 1956. Omdat er veel grote bedragen werden ingezet in de Toto, wilde het ministerie de Toto verbieden. Dit lukte echter niet, omdat er in 1960 een Loterijwet kwam, die ervoor pleitte dat gokken op deze manier legaal zou mogen blijven. Eerst konden mensen alleen nog maar wedden op de uitslag van een wedstrijd tussen twee Nederlandse clubs. Enkele jaren later mochten er ook buitenlandse competities in de weddenschap worden meegenomen. Op dit moment is de Toto nog steeds online in te vullen. Omdat de Toto in deze tijd veel minder winst oplevert dan andere online aanbieders, stappen de diehard gokkers allemaal over naar de meer winstgevende online wedkantoren. De Nederlandse overheid heeft het online gok aanbod in ons land gereguleerd. Dat houdt in dat er bepaalde regels zijn opgesteld om gokverslaving te voorkomen en dat er bij elke gok reclame een waarschuwing wordt afgegeven voor de mogelijke gevolgen ervan.